Αποκάλυψη για το Xturismo - Το hoverbike που μοιάζει να απέδρασε από το Star Wars (video)


Η Aerwins αποκάλυψε για πρώτη φορά στην ολότητά του το Xturismo που αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και εισάγει νέα δεδομένα στις εναέριες αστικές μετακινήσεις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AERWINS
  • 23/9/2022

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου Βόρειας Αμερικής, ένα έκθεμα ήταν αρκετά διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Πρόκειται για το Xturismo, το hoverbike που αψηφά τη βαρύτητα και μοιάζει σαν να είναι βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Η Aerwins, που κατασκεύασε αυτή το hoverbike, είναι μία ιαπωνική start-up που δραστηριοποιείται συνολικά στον χώρο της κινητικότητας. 

Σχεδιαστικά, το κεντρικό κομμάτι του Xturismo μοιάζει με κανονική μοτοσυκλέτα, μόνο που αντί για τροχούς διαθέτει μεγάλους έλικες περιμετρικά, δίνοντας την αίσθηση πως πρόκειται για ένα drone σε μεγέθυνση.

Ζυγίζει 300 κιλά και διαθέτει τόσο μηχανή εσωτερικής καύσης, όσο και μπαταρία, που του παρέχουν αυτονομία 40 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να φτάσει ως και τα 100 km/h με βάρος ως και 100 κιλά πάνω του.

Και η τιμή του; «Μόλις» 770.000 δολάρια. Αν το Xturismo είναι πολύ μεγάλο για τα γούστα σας, η Aerwins σας έχει ήδη σκεφτεί, καθώς ετοιμάζει μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του hoverbike, που θα πωλείται στις ΗΠΑ από το 2025.

Η παρουσίαση του Xtursimo συνοδεύτηκε κι από ένα ενδιαφέρον βίντεο από το κανάλι WXYZ του Ντιτρόιτ...