Έρχονται οι φωτεινοί σηματοδότες που θα δίνουν προτεραιότητα στα ασθενοφόρα (video)


Η Ford δοκιμάζει την τεχνολογία συνδεδεμένων φωτεινών σηματοδοτών που ενεργοποιεί αυτόματα το ‘πράσινο’ διευκολύνοντας τη διέλευση ασθενοφόρων, πυροσβεστικών και περιπολικών. 

  • 31/3/2022

Πάνω σε ένα φιλόδοξο και ιδιαίτερα καινοτόμο project εργάστηκε τα τελευταία χρόνια η Ford στοχεύοντας στη διασύνδεση των οχημάτων με τους φωτεινούς σηματοδότες. Για ποιον λόγο, μπορεί να αναρωτηθεί κανείς, να προχωρήσει η εταιρεία σε μια τέτοιου είδους μελέτη;

Οι απαντήσεις που έδωσε η ίδια είναι αρκετές και σκιαγραφούν με απόλυτη ακρίβεια ποιους μπορεί να ωφελήσει ένα τέτοιο project. Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, περιπολικά, πυροσβεστικά) είναι αυτοί που θα αποκομίσουν το μεγαλύτερο όφελος αφού μέσα από αυτή την τεχνολογία θα μπορούν να ενημερώνουν τον φωτεινό σηματοδότη ότι πλησιάζουν και έτσι αυτός θα ρυθμίζει τη λειτουργία του ώστε να τους δίνεται προτεραιότητα .

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι οδηγοί των οχημάτων έκτακτης ανάγκης προκειμένου να κερδίσουν πολύτιμα δευτερόλεπτα διασχίζουν τα κόκκινα φανάρια βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους όσο και τους επιβάτες άλλων οχημάτων ή και πεζούς.

Προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από δοκιμές, η Ford εφάρμοσε την τεχνολογία σε έναν δρόμο με οκτώ φωτεινούς σηματοδότες στη γερμανική πόλη Άαχεν. Εκεί το σύστημα δούλεψε πάνω σε δύο άξονες.

Ο πρώτος ενημέρωνε για την πορεία των οχημάτων έκτακτης ανάγκης και ρύθμιζε το κόκκινο και το πράσινο ώστε να τους δοθεί προτεραιότητα. 

Ο δεύτερος ενημέρωνε τα υπόλοιπα αυτοκίνητα με δεδομένα ώστε να τα χρησιμοποιήσουν οι οδηγοί και να κινηθούν με την ανάλογη ταχύτητα ώστε να μην πέσουν πάνω σε μποτιλιάρισμα που ενδέχεται να προκληθεί στη συγκεκριμένη διασταύρωση.

Το όχημα της δοκιμής ήταν ένα Ford Kuga όπου έπαιξε και τους δύο ρόλους του σεναρίου ενώ για να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων και φαναριών χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία C-V2X (Cellular Vehicle-to-Everything).

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η Ford αποκάλυψε πως το project έτρεξε από τον Ιανουάριο του 2020 μέχρι και πριν από λίγες εβδομάδες, η χρηματοδότηση προήλθε από την γερμανική κυβέρνηση και υποστηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο RWTH του Άαχεν, τη Vodafone, την Υπηρεσία Οδικών Μεταφορών στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αλλά και τον Δήμο του Άαχεν.

Δείτε το σχετικό video...

Πηγή: Ford