Έχεις παλιά Cayenne και θέλεις να της βάλεις οθόνη; Η Porsche σού έχει τη λύση


Οι Γερμανοί έρχονται να ικανοποιήσουν όσους αρνούνται να αποχωριστούν την παλιά τους Porsche, αλλά παράλληλα θα ήθελαν να συνδέσουν το τηλέφωνό τους με το αυτοκίνητο. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 22/1/2023

Η Porsche φέρνει το Apple CarPlay και το Android Auto σε παλαιότερες γενιές των μοντέλων της όπως για παράδειγμα στη γενιά 997 της 911, αλλά και στη γενιά 987 των Cayman και Boxster, αλλά και σε παλαιότερες Cayenne.

Πρόκειται για το Porsche Classic Communication Management (PCCM), μία η φιλοσοφία του συνδυάζει το παλιό με το νέο. Οπτικά μοιάζει ακριβώς όπως έμοιαζαν οι κονσόλες των παλιών συστημάτων κι η μόνη διαφορά είναι ότι τώρα, φέρει τεχνολογία του σήμερα, μία οθόνη αφής 7 ιντσών, πλοήγηση μοντέρνου επιπέδου, συμβατότητα SiriusXM, και το πιο σημαντικό, Apple CarPlay και Android Auto.

«Υπάρχει τεράστια ζήτηση στα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα για τα κλασικά μας μοντέλα,» είπε ο διευθυντής του τμήματος Porsche Classic, Ulrike Lutz. «Όταν λανσάραμε με επιτυχία τα συστήματα infotainment για ρετρό χρήση, λάβαμε αιτήματα κι από ιδιοκτήτες 911 της γενιάς 997. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα επεκτείνουμε σημαντικά την γκάμα των συσκευών Porsche Classic Communication Management μας.»

Τα συγκεκριμένα συστήματα PCCM Plus θα είναι συμβατά αποκλειστικά με οχήματα 911, Boxster, και Cayman, που έχουν κατασκευαστεί από το 2005 έως το 2008, και Cayenne από το 2003 μέχρι το 2008. Η εταιρεία δεν έχει λανσάρει ακόμα συστήματα για αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν αργότερα.

Η τιμή ενός τέτοιου ρετρό συστήματος ανέρχεται στα 1.520,37 ευρώ, και η αγορά και εγκατάστασή τους μπορεί να γίνει μέσω μίας αντιπροσωπείας της Porsche. Η εταιρεία προτείνει επίσης την εγκατάσταση σε έναν συνεργάτη 'Porsche Classic'.