Google Maps: Ενσωματώνονται οι τιμές των διοδίων, οι φωτεινοί σηματοδότες και τα STOP


H δημοφιλής εφαρμογή της Google αναβαθμίζεται ριζικά, με αρκετές από τις νέες λειτουργίες να αφορούν αποκλειστικά τους κατόχους Apple Watch. 

  • 7/4/2022

Το Google Maps ετοιμάζεται να δεχθεί ένα ριζικό update το προσεχές διάστημα προσθέτοντας μια σειρά νέων λειτουργιών που έχουν ως στόχο να διευκολύνουν τους χρήστες.

Όπως ανακοίνωσε η Google, η εφαρμογή θα μπορεί πλέον να δείχνει τις τιμές των διοδίων, τα σημεία που υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες ενώ θα προστεθεί και ένα νέο widget που θα αφορά τους χρήστες iOS μέσα από το οποίο θα λαμβάνουν οδηγίες για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουν, απευθείας από το Apple Watch.

Πιο αναλυτικά, η εμφάνιση των τιμών στα διόδια αναμένεται να διευκολύνει αρκετά τους χρήστες που πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους το συνολικό κόστος μίας διαδρομής και θα μπορούν να επιλέξουν αν θα κινηθούν σε αυτή ή θα επιλέξουν κάποια εναλλακτική.

Οι τιμές θα ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές κάθε αυτοκινητόδρομου ώστε να είναι ακριβείς. Φυσικά ενεργή παραμένει η ήδη υπάρχουσα λειτουργία όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν η προτεινόμενη διαδρομή θα είναι με ή χωρίς διόδια.

Οι πρώτες χώρες που θα δουν τις τιμές των διοδίων να εμφανίζονται στο Google Maps θα είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Ιαπωνία και η Ινδονησία.

Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε πως ήδη το Google Maps παρουσιάζει τις τρέχουσες τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον χρήστη.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η καθοδήγηση σε άγνωστους δρόμους θα είναι λιγότερο αγχωτική για τους οδηγούς. Αυτό θα επιτευχθεί με την εμφάνιση των σημείων που υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες ενώ θα εμφανίζονται και οι πινακίδες STOP.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε πως οι κάτοχοι Apple Watch θα μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες μέσα από το έξυπνο ρολόι και να θέτουν σε λειτουργία την εφαρμογή χωρίς να χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με το τηλέφωνο. Επίσης θα υπάρχει στο ρολόι μια συντόμευση “Take Me Home” που με ένα άγγιγμα θα ξεκινά η καθοδήγηση για να επιστρέψει o χρήστης στο σπίτι του.