H BMW σού μαθαίνει να οδηγείς στο όριο τη M2 μέσω της εικονικής πραγματικότητας (video)


Η BMW συνδυάζει την ταχύτητα με την εικονική πραγματικότητα και προσφέρει στους πελάτες της μία πρωτοποριακή και πολύ ιδιαίτερη εμπειρία πίστας μέσα από τη Μ2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BMW
  • 8/11/2022

Η BMW εισέρχεται σε ένα νέο πεδίο δράσης, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με την εικονική πραγματικότητα, παρέχοντας στο αγοραστικό της κοινό μία νέα εμπειρία οδήγησης σε πίστα με την M2.

Η τεχνολογία που θα αποτελέσει το υπόβαθρο αυτής της προσθήκης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 2022 Web Summit στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Πρόκειται για την τεχνολογία BMW ///M Mixed Reality, η οποία υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στον κόσμο της συνδυαστικής οδήγησης, φέρνοντας τη νεοαφιχθείσα BMW M2 στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας.

Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή από την εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών, Epic Games. Ένα ζευγάρι γυαλιών εικονικής και μεικτής πραγματικότητας (VR/MR) επιτρέπει στον οδηγό να οδηγεί το όχημα μέσα σε «πίστα» βιντεοπαιχνιδιού, την ώρα που το οδηγεί και στην πραγματικότητα.

Σε αυτήν την περίπτωση, η BMW M2 λειτουργεί ως το χειριστήριο του βιντεοπαιχνιδιού, με τους οδηγούς-παίκτες να την οδηγούν μέσα σε μία αληθινή πίστα, όσο ολοκληρώνουν διάφορες προκλήσεις στο όριο της ταχύτητας στο βιντεοπαιχνίδι.

«Αυτή είναι η απάντηση σε όποιον αναρωτάται πως μπορεί να εφαρμοστεί η εικονική πραγματικότητα στον τομέα της αυτοκίνησης στο μέλλον. Όλοι πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν αυτήν την εμπειρία – και με την ///M Mixed Reality, προσφέρουμε την κατάλληλη πρόταση πάνω σε αυτό,» είπε ο Frank van Meel, Διευθύνων Σύμβουλος της BMW M GmbH.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η αρχή για τη γέννηση αυτής της τεχνολογίας έγινε το 2008, όταν η BMW παρουσίασε για πρώτη φορά το σύστημα ConnectedDrive, δηλαδή το σύστημα σύγχρονης επικοινωνίας που φέρουν όλα τα μοντέλα της, από το 2008 και έπειτα.

Δείτε τη νέα τεχνολογία της BMW εν δράσει: