H Cummins κάνει τη μετάβαση από το diesel στο υδρογόνο με έναν κινητήρα 15 λίτρων


Σύμφωνα με την Cummins το σύνολο θα είναι έτοιμο μέχρι το 2027 ενώ σύντομα, σε συνεργασία με την Daimler, ξεκινούν οι δοκιμές στους δρόμους της Αμερικής. 

  • 16/5/2022

Η Cummins δεν θα μπορούσε να μείνει έξω από τον «χορό»» που έχει στήσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία προς τους πιο φιλικούς προς το περιβάλλον κινητήρες. Από τη στιγμή που το βασικό πεδίο δράσης της αφορά μεγάλα οχήματα με εξίσου μεγάλα κινητήρια σύνολα, όπως φορτηγά και αγροτικά μηχανήματα, η Cummins έπρεπε να βρει μια πιο αποτελεσματική λύση από τις μπαταρίες.

Για αυτό εδώ και καιρό έχει βάλει σε πρώτο πλάνο το υδρογόνο προσπαθώντας να βρει τη λύση που θα την μεταφέρει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα. Και μάλλον την εντόπισε…. Στο πλαίσιο της Act Expo που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Καλιφόρνια η αμερικανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων παρουσίασε έναν νέο σύνολο χωρητικότητας 15 λίτρων που χρησιμοποιεί για καύσιμο το υδρογόνο.

Αυτό το θηριώδες σύνολο κατασκευάστηκε πάνω σε μπλοκ που ανέπτυξε η φίρμα και το οποίο δίνει τη δυνατότητα για χρήση διαφορετικών τύπων καυσίμου. Σε κάθε κινητήρα το κομμάτι που βρίσκεται κάτω από την φλάντζα είναι κοινό, ενώ αυτό που αλλάζει είναι η κεφαλή μέσω της οποίας έρχεται η επιλογή του καυσίμου που θα καταναλώσει ο κινητήρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ο κινητήρας θα βγει στην παραγωγή το 2027 ενώ θα υπάρχει και μία πιο μικρή εκδοχή του με χωρητικότητα 6.7 λίτρων. Σε ήπιες δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα η Cummins έχει καταγράψει ιπποδύναμη 290 PS και 1.098 Nm ροπής.  

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η Cummins και η Daimler θα συνεργαστούν στενά το επόμενο διάστημα ώστε να δοκιμάσουν τους κινητήρες υδρογόνου στα φορτηγά Freightliner Cascadia τα οποία θα ξεχυθούν στο οδικό δίκτυο της Αμερικής ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη η αποδοτικότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Η Cummins δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έχει πάρει τόσο ζεστά το θέμα του υδρογόνου αφού πρόσφατα τόσο η Ford όσο και η Yamaha ανακοίνωσαν λεπτομέρειες σχετικά με την προσπάθεια τους για να "παντρέψουν" τις ΜΕΚ με το συγκεκριμένο καύσιμο.

Πηγή: Cummins