Η Lamborghini Revuelto έχει τον καλύτερο ήχο που έχεις ακούσει και δεν εννοούμε της εξάτμισης


Συνδυάζοντας την καλύτερη στην κατηγορία τεχνολογία και σχεδίαση, το «πάντρεμα» ενός hi-end, δυνατού ήχου και της μηχανολογικής απόδοσης ενός supercar ενσαρκώνει την ιταλική πολυτέλεια και εξοπλίζει τη Lamborghini Revuelto με αποκλειστικό ηχοσύστημα Sonus faber.

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΦΩΤ.: AUTOMOBILI LAMBORGHINI
  • 17/5/2024

Πρόσφατα είδαμε τη συνεργασία της Lamborghini με την Technics για τη δημιουργία μιας σειράς από σπέσιαλ πικάπ. Σειρά για την Automobili Lamborghini είχε η εντυπωσιακή Revuelto για την οποία συνεργάστηκε με την ιταλική Sonus faber για τη δημιουργία ηχοσυστήματος αυτοκινήτου της Sonus faber που θα τοποθετηθεί στο εμβληματικό της supercar.

Αν και διαθέσιμο ως προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού δεν παύει να φέρνει τη μαγεία του ιταλικού hi-end κατασκευαστή ηχείων στο αυτοκίνητο, μετά από τις Maserati MC20 και Pagani Huayra στα οποία η Sonus faber έβαλε για πρώτη φορά ηχοσύστημα.

Το ηχοσύστημα της Lamborghini Revuelto είναι σύμφωνα με την ιταλική εταιρία κατασκευής ηχείων η επιτομή της μηχανικής του ήχου και της κληρονομιάς της Sonus faber, σχεδιασμένο για να προσφέρει φυσικό, καθαρό και λεπτομερή ήχο.

Το σύστημα διαθέτει επτά μεγάφωνα συνολικά, καθώς και ένα αποκλειστικό phase plug (κώνος διόρθωσης φάσης) και σύνθετο υλικό από φυσικές ίνες που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για την ακουστική απόδοση μέσα στη Revuelto. Κάθε στοιχείο επιλέχθηκε για να βελτιώσει την εμπειρία στο αυτοκίνητο και σχεδιάστηκε σχολαστικά για να προσφέρει τον μοναδικό φυσικό ήχο της Sonus faber. Τα μεγάφωνα όμως δεν θα ήταν ποτέ ικανά να προσδώσουν ήχο επιπέδου hi-end αν δεν υπήρχε και η κατάλληλη ενίσχυση. Έτσι, το ηχοσύστημα χρησιμοποιεί έναν νέο ενισχυτή Full Class D, ο οποίος, σε συνδυασμό με ένα πολύ ισχυρό επεξεργαστή, προσφέρει μέγιστη ισχύ 750W.

Οι πόρτες είναι εξοπλισμένες με midwoofer και tweeter, δημιουργώντας ένα σύστημα παρόμοιο με ένα οικιακό ηχείο Hi-Fi. Τα midwoofer (που είναι ενσωματωμένα στις πόρτες) λειτουργούν στην περιοχή από 30Hz έως 15.000Hz. Το εξαιρετικό χαρακτηριστικό τους έγκειται στη μεγάλη διαδρομή του κώνου του μεγαφώνου ενώ το κέντρο του διαθέτει κωνικό dust cap για πιο εστιασμένο και καθαρό ήχο. Τα tweeter βασίζονται σε έναν εξαιρετικά ελαφρύ θόλο και έχουν εύρος από 1.200 Hz έως τα 30.000 Hz.

Και όσο κι αν ακούγεται παράδοξο μια καμπίνα αυτοκινήτου προσφέρεται για τοποθέτηση κεντρικού ηχείου αλλά εδώ στη Revuelto η τοποθέτηση είχε πολλές προκλήσεις κι έτσι δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικά λεπτό μεγάφωνο αντεστραμμένης δομής με τον μαγνήτη νεοδυμίου να βρίσκεται στο κέντρο του μεγαφώνου εκτελώντας και χρέη phase plug για την όσο γίνεται πιο σωστή διάχυση του ήχου, τεχνογνωσία που εφαρμόζεται και σε σειρές ηχείων της Sonus faber όπως η Homage collection.

Επιπλέον το κωνικό σχήμα στο κέντρο του μεγάφωνου ενισχύει τον ήχο εξόδου με ένα εύρος που κυμαίνεται από τα 100 Hz έως τα 20.000 Hz. Για τα κανάλια surround, υπάρχουν ενσωματωμένα δύο full range ηχεία τοποθετημένα ακριβώς πίσω από τον οδηγό και τον συνοδηγό. Η λειτουργία surround έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίζει την ηχητική εμπειρία εμβαθύνοντας το βάθος της, τυλίγοντας τους επιβάτες σε ένα αυθεντικό ακουστικό περιβάλλον.

Στα τελευταία στάδια των ηχητικών ρυθμίσεων οι μηχανικοί της Sonus faber έκαναν χρήση πολλών ειδών μουσικής προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση παραμένοντας πιστή στον ηχητικό χαρακτήρα της φίρμας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό το Toyota μπορεί να γκρεμίσει ένα ολόκληρο τετράγωνo με τα ηχεία του (video)

Τα ηλεκτροστατικά ηχεία μπαίνουν στην Αυτοκίνηση για το απόλυτο hi-end αποτέλεσμα!

Αυτό το σύστημα βάζει «τέλος» στους καβγάδες για τη μουσική στο αυτοκίνητο