Η νέα γενιά της Mercedes E-Class έρχεται με TikTok, κάμερα selfie και Angry Birds (video)


Η Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας γενιάς της E-Class, η οποία φέρει την πρωτοποριακή MBUX Hyperscreen, «φορτωμένη» με κάμερες, οθόνες TikTok και άλλες εφαρμογές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 24/2/2023

Η Mercedes αποκάλυψε, μετά από αρκετούς μήνες teasing και κατασκοπευτικών φωτογραφιών που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το εσωτερικό της νέας γενιάς της E-Class. Το πολυτελές sedan δέχεται κι αυτό την MBUX Hyperscreen, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στη σειρά EQ της γερμανικής μάρκας το περασμένο έτος.

Βέβαια, η διάταξη διαφέρει από αυτήν της EQS, αφού η εταιρεία έχει επιλέξει πιο λεπτά χαρακτηριστικά, στους αεραγωγούς, οι οποίοι φέρουν έναν πιο καμπυλωτό σχεδιασμό. Αυτό προσφέρει στο ταμπλό μία πιο κομψή και μινιμαλιστική εμφάνιση.

Στο πάνω μέρος του ταμπλό, η Mercedes έχει προσθέσει μία κάμερα για φωτογραφίες και video, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για βιντεοκλήσεις μέσω Zoom και Webex, τα οποία υποστηρίζονται από το σύστημα infotainment του οχήματος. Η κάμερα είναι διαθέσιμη με επιπλέον κόστος, και λειτουργεί μόνο όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται σε στάση.

Εκτός αυτού, υπάρχει μία ακόμα κάμερα, η οποία καταγράφει και παρακολουθεί την πορεία του βλέμματος του οδηγού, προκειμένου να εντοπίζουν αν ο οδηγός παρακολουθεί με την περιφερική όρασή του, την οθόνη που βρίσκεται στη μεριά του συνοδηγού. Δίνεται η επιλογή, η φωτεινότητα της οθόνης να χαμηλώνει υπό γωνία, έτσι ώστε ο οδηγός να μην αποσπάται, με τον συνοδηγό να συνεχίζει τη θέαση κανονικά, χωρίς να αλλάζει τίποτα για εκείνον.

Η Mercedes έχει επίσης ενσωματώσει το TikTok, αλλά και το γνωστό mobile game Angry Birds. Εκτός αυτού, και η πλατφόρμα ψυχαγωγίας ZYNC είναι διαθέσιμη, προσφέροντας υλικό on demand, το οποίο μπορεί να προβάλλεται στηνκεντρική και τη δεξιά οθόνη. Φυσικά, στο πακέτο συμπεριλαμβάνεται και η υπηρεσία Apple Music, η οποία μάλιστα έχει εξοπλιστεί με τεχνολογία Dolby Atmos, παρέχοντας στους επιβάτες μία ξεχωριστή εμπειρία στους επιβάτες.

Μία αρκετά πρωτοποριακή προσθήκη αποτελούν και τα λεγόμενα 'Routines'. Πρόκειται για σενάρια, τα οποία μπορεί να προσαρμόσει ο οδηγός ανάλογα με τις ανάγκες του, τα οποία αποτελούνται από κινήσεις και λειτουργίες που ενεργοποιούνται ανάλογα με ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει το σύστημα αυτό να ενεργοποιεί αυτόματα τα θερμαινόμενα καθίσματα όταν η εξωτερική θερμοκρασία «πέφτει» κάτω από ένα όριο το οποίο θέτει εκείνος, ή αντίστοιχα δίνεται η δυνατότητα να ενεργοποιείται ο κλιματισμός, όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από συγκεκριμένους βαθμούς. Σε αυτές τις λειτουργίες συμπεριλαμβάνεται επίσης ο εξατομικευμένος φωτισμός ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Το επίσημο ντεμπούτο της νέας E-Class αναμένεται να γίνει την ερχόμενη άνοιξη, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μέσα στο έτος.

Ανακαλύψτε τις λειτουργίες που προσφέρει η νέα MBUX Hyperscreen: