Η νέα πατέντα της Ford έρχεται να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα των pickup


Οι μηχανικοί του "Μπλε Οβάλ" προσπαθούν να δώσουν ένα τέλος στα κινούμενα αντικείμενα που μεταφέρονται στην καρότσα και χτυπούν με δύναμη δεξιά και αριστερά όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει.  

  • 1/2/2022

Λύση σε ένα διαχρονικό πρόβλημα των κατόχων pickup ελπίζει να δώσει η Fordμε τη γνωστοποίηση να έρχεται μέσα από την υποβολή αίτησης για την κατοχύρωση της πατέντας στον αρμόδιο φορέα των ΗΠΑ (United States Patent and Trademark Office). Δείτε την αίτηση πατώντας εδώ.

Ο τίτλος της αίτησης είναι «Καρότσα με επιλεγμένα μαγνητικά σημεία στο πάτωμα» και εν πολλοίς περιγράφει με ακρίβεια τι είναι αυτό που έχει σκεφτεί η αμερικανική εταιρεία. Μέσα από το έγγραφο των 10 σελίδων η Ford αναλύει τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λύσει το πρόβλημα της συγκράτησης των αντικειμένων που μεταφέρονται στην καρότσα.

Αυτή η λύση θα έρθει μέσα από μαγνητικά σημεία στο πάτωμα της καρότσας τα οποία θα ενεργοποιούνται κατ’ εντολή του οδηγού (ο έλεγχος θα μπορεί γίνει και μέσω smartphone) και θα συγκρατούν τα μεταφερόμενα αντικείμενα στη θέση τους, χωρίς να χτυπάνε δεξιά και αριστερά όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ήδη αρκετά aftermarket αξεσουάρ που λειτουργούν με την ίδια λογική, όμως ποτέ μέχρι σήμερα το μαγνητικό πεδίο δεν προερχόταν από την ίδια την καρότσα.

Το μεγάλο πρόβλημα που καλείται να λύσει η Ford είναι οι επιπτώσεις που θα δημιουργήσει το μαγνητικό πεδίο στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου που βρίσκονται κάτω από την καρότσα. Αν το καταφέρει, είναι πολύ πιθανό να δούμε τη συγκεκριμένη λειτουργία σε κάποιο από τα μελλοντικά της οχήματα.