Honda: To app που βοηθά σε real time τους νέους οδηγούς σε δύσκολες συνθήκες


Αρκεί ένα δωρεάν download στο smartphone και η σύνδεση του τηλεφώνου με το όχημα για χρήσιμες συμβουλές οδήγησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/6/2023

Τα μαθήματα οδήγησης τελειώνουν μόλις ο υποψήφιος οδηγός πάρει το δίπλωμα; Θεωρητικά ναι, αν και όσο οδηγεί κανείς, τόσο περισσότερο μαθαίνει, αποκτώντας εμπειρία από τα χιλιόμετρα που διανύει μπροστά από το τιμόνι.

Ωστόσο, η Honda αποφάσισε να βάλει το δικό της «λιθαράκι» στην εκπαίδευση των νέων οδηγών, μέσω εφαρμογής για smartphone, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη βελτίωση των δεξιοτήτων τους, αλλά και να προωθήσει πρακτικές ασφαλούς οδήγησης.

«Δημιουργήσαμε την εφαρμογή Honda Driver Coaching για να αναλάβουμε ουσιαστική δράση για την αντιμετώπιση ενός κρίσιμου ζητήματος: Σχεδόν το ένα τρίτο των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στις ΗΠΑ αφορά οδηγούς κάτω των 25 ετών», τόνισε ο επικεφαλής Στρατηγικής Ασφάλειας της American Honda Motor, MJ Foxley.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η νέα μας εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει θετικά τους νέους οδηγούς και την ασφάλεια όλων όσοι μοιράζονται το δρόμο».

Το Honda Driver Coaching App είναι διαθέσιμο, δωρεάν, μόνο στο Apple App Store. Η εφαρμογή παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στον ενσωματωμένο υπολογιστή πολλών οχημάτων Honda που είναι εξοπλισμένα με Apple CarPlay για την παροχή δεδομένων οδήγησης και ανάλυσης σε πραγματικό χρόνο.

Μόλις εγκατασταθεί η εφαρμογή και το iPhone του οδηγού συνδεθεί με το όχημα, το Honda Driver Coaching αναλύει σε πραγματικό χρόνο τις ενέργειες του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων του τιμονιού, τη χρήση των φρένων αλλά και των δεδομένων της επιτάχυνσης. Έτσι, μπορεί να του δώσει οδηγίες σε real time, σε περίπτωση που χρειαστεί βοήθεια. Όταν ολοκληρωθεί το μάθημα, το app υπολογίζει τη βαθμολογία που συγκέντρωσε, παρουσιάζει μια περίληψη των ενεργειών του, προσφέρει συγκεκριμένες συμβουλές και επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί την πρόοδό του.

Μάλιστα, η εφαρμογή είναι εύκολη σε χρήση μέσω της κεντρικής οθόνης αφής του αυτοκινήτου. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους παρακολουθώντας εκπαιδευτικά video στο smartphone τους, όταν δεν οδηγούν.

Η εφαρμογή Honda Driver Coaching είναι συμβατή με τα ακόλουθα μοντέλα:

  • Honda Civic (2019 - 2020)
  • Honda Insight (2018 - 2022)
  • Honda Accord (2018 - 2020 και 2023 - …)
  • Honda HR-V (2023 - …)
  • Honda CR-V (2020 - …)
  • Honda Pilot (2023 - …)
  • Acura Integra (2023 - …)