Μαντέψτε πόσες μπαταρίες AA χρειάζονται για να βάλετε μπρος το αυτοκίνητό σας (video)


Το Garage 54 μάς δείχνει πόσες μπαταρίες AA χρειάζεται κανείς να κρατά στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ώστε να βάλει μπρος το αυτοκίνητό του σε περίπτωση που «μείνει» από μπαταρία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: GARAGE 54 - YouTube
  • 6/5/2023

Μία «νεκρή» μπαταρία είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ανακαλύψει κάποιος στο αυτοκίνητό του πριν ξεκινήσει για τη δουλειά του ή πριν φύγει για ταξίδι. Είναι κάτι που προκαλεί εκνευρισμό, καθυστερήσεις κι ενδεχομένως ένα επιβαρυμένο πορτοφόλι, ανάλογα με το αίτιο «θανάτου».

Παρ' όλ' αυτά, μπορείτε να αποφύγετε την επίσκεψη στο συνεργείο αν έχετε μερικές μπαταρίες AA στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Η ομάδα του καναλιού Garage 54 εργάστηκε πριν από εσάς για εσάς, προκειμένου να βρει πόσες τέτοιες μπαταρίες χρειάζονται για να βάλει κανείς μπρος το αυτοκίνητό του.

Ο αριθμός που απαιτείται δε βρίσκεται συχνά σε κάποιο σπίτι, πόσο μάλλον σε ένα αυτοκίνητο. Ξεκινώντας, το video δείχνει μία κανονική μπαταρία, η οποία και λύθηκε προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για τις μπαταρίες AA. Νέες πλακέτες τοποθετήθηκαν στα άκρα της μπαταρίας, έτσι ώστε να μπορούν να συνδεθούν οι δεκάδες μπαταρίες.

Ο παρουσιαστής ξεκίνησε με τον ταπεινό αριθμό των 8 μπαταριών. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, οι -ούτε 10- μπαταρίες δεν έκαναν απολύτως τίποτα, μην έχοντας την ικανότητα, ή μάλλον την ισχύ, για να τροφοδοτήσουν το αυτοκίνητο. Πηγαίνοντας στις 16 μπαταρίες, μερικές σπίθες εμφανίστηκαν, ενώ οι 24 κατάφεραν να δώσουν λίγη παραπάνω ενέργεια στον κινητήρα. 

Ο κινητήρας κατάφερε να πάρει μερικές στροφές στις 160 μπαταρίες, όμως δεν ήταν αρκετές για να εκκινήσει κανονικά. Το ίδιο έγινε και στις 200, 240 και 280 μπαταρίες, ώσπου ο αριθμός άγγιξε τις 300, και το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά κοντά στο να πάρει μπρος.

Οι μπαταρίες που χρειάστηκαν για να ξεκινήσει ο κινητήρας ήταν 308, αλλά φυσικά αυτό δε θα αρκούσε για πολλά χιλιόμετρα, αφού οι συγκεκριμένες μπαταρίες δεν ήταν επαναφορτιζόμενες, οπότε έχασαν την ισχύ τους μετά από λίγα λεπτά. Μεγάλο ενδιαφέρον θα είχε να έκανε κάποιος το ίδιο πείραμα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, ενώ επίσης συναρπαστική θα ήταν κι η προσπάθεια εκκίνησης ενός ηλεκτρικού οχήματος με τον ίδιο τρόπο.

Δείτε το video: