Ο νέος καθρέφτης της Magna εντοπίζει την υπνηλία του οδηγού - Δείτε πως λειτουργεί (video)


Το σύστημα παρακολούθησης της Magna, ενσωματωμένο στον καθρέφτη οπισθοπορείας, αναλύει το κεφάλι, τα μάτια και το σώμα του οδηγού για να ανιχνεύσει την διάσπαση προσοχής ή την υπνηλία.

  • 23/11/2022

Ενώ ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν αισθητήρες στο τιμόνι για να παρακολουθούν την προσοχή του οδηγού, το Σύστημα Παρακολούθησης του Οδηγού της Magna είναι ενσωματωμένο στον καθρέφτη οπισθοπορείας του αυτοκινήτου.

Το σύστημα αναλύει το κεφάλι, τα μάτια και το σώμα του οδηγού για να ανιχνεύσει πότε οι οδηγοί έχουν απόσπαση προσοχής ή υπνηλία. Το σύστημα βασίζεται σε μία κάμερα και σε αισθητήρες υπερύθρων. Μπορεί να προβλέψει πότε ένας οδηγός μπορεί να μην δίνει αρκετή προσοχή και να στείλει μια ηχητική ή οπτική ειδοποίηση στην καμπίνα του οχήματος.

Τον Οκτώβριο, η Magna και η Seeing Machines ανακοίνωσαν μια συμφωνία για την από κοινού εμπορία αυτού του καινοτόμου καθρέφτη.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προετοιμάζονται για ευρωπαϊκούς κανονισμούς το 2026 που θα απαιτούν όλα τα νέα οχήματα να διαθέτουν κάποια τεχνολογία παρακολούθησης του οδηγού, μεταξύ άλλων προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας.