Rimac και Nvidia αλλάζουν όλα όσα γνωρίζαμε για τους διαμορφωτές


Ο νέας τεχνολογίας διαμορφωτής θα προσφέρει την πιο ρεαλιστική εικόνα που μπορεί να πάρει ο πελάτης ενώ την ίδια στιγμή θα εξοικονομεί χρήμα και χρόνoγια την κατασκευάστρια εταιρεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RIMAC
  • 26/9/2022

Η Rimac και η Nvidia επαναπροσδιορίζουν τον 3D διαμορφωτή αυτοκινήτων, που προσφέρει την ευελιξία στους πελάτες να επιλέξουν στον συνδυασμό χρωμάτων που επιθυμούν για το όχημά τους, καθώς και μία πρώτη ματιά των επιλεγμένων χρωματισμών πάνω στο αυτοκίνητο.

Η εξέλιξη ήρθε για το hypercar της RimacNevera. Θα λάβει την τελευταία έκδοση του διαμορφωτή της Nvidia, που θα βασίζεται στο Omniverse Cloud, ένα λογισμικό που επιτρέπει σε καλλιτέχνες, προγραμματιστές και επιχειρήσεις να σχεδιάζουν εφαρμογές στο metaverse, από οποιαδήποτε συσκευή και τοποθεσία.

Εκ πρώτης όψεως, ο νέος διαμορφωτής της Rimac δε φαίνεται να διαφέρει πολύ από τους άλλους, καθώς προσφέρει διάφορες επιλογές για τη βαφή, τους τροχούς, το εσωτερικό, άλλες ρυθμίσεις καθώς και το φόντο. Η Nvidia ωστόσο έχει προσθέσει λεπτομέρειες που κάνουν τον διαμορφωτή να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που αντανακλά το φως πάνω στο όχημα αλλά και τις σκιές που δημιουργούνται.

Η αλλαγή του σκηνικού φέρνει αλλαγές και στον φωτισμό, με το αυτοκίνητο να δείχνει τελείως διαφορετικό υπό το φως της ημέρας, σε σχέση με τις νυχτερινές συνθήκες, όπως συμβαίνει δηλαδή και στην πραγματικότητα.

Ο διαμορφωτής δίνει στους πελάτες επιλογές και για το εσωτερικό, το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί πλήρως, σύμφωνα με τις ανάγκες και το στυλ του. Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο και στο πως φαίνεται η καμπίνα του Nevera, με τους διάφορους χρωματισμούς να αλλάζουν υπό τις διαφορετικές συνθήκες φωτός.

Ο νέος διαμορφωτής, είναι βολικός, τόσο για τους πελάτες, όσο και για την ίδια την εταιρεία, καθώς εξοικονομεί χρόνο και χρήματα, επειδή δεν είναι απαραίτητο πλέον το render κάθε μέρους του οχήματος χωριστά. Είναι ήδη διαθέσιμος για το κοινό, όμως είναι συμβατός μόνο με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Google Chrome και Microsoft Edge, ενώ σύντομα έρχεται η έκδοση και για smartphones και tablets.