Τα συμπεράσματα του 3ου Εκπαιδευτικού forum για την Οδική Ασφάλεια


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 3Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ FORUM ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ Ε.Μ.Π. ΣΤΙΣ 7 ΚΑΙ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ATHENS HILTON HOTEL, ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ".  

  • 16/1/2018

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 3ο Εκπαιδευτικό forum για την Οδική Ασφάλεια το οποίο διοργάνωσαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του Ε.Μ.Π. στις 7 και 8 Ιανουαρίου στο Athens Hilton Hotel, με τίτλο "Διεπιστημονικό Εργαστήριο για την Κοινωνία της Κυκλοφορίας και τον Δρόμο".  
Η εκπαιδευτική διαδικασία και η προσέγγιση των μαθητών μέσα από την ματιά του μαθητή, και όχι του δασκάλου, ήταν το κυρίαρχο θέμα της διημερίδας, και σκοπό είχε την ανάδειξη των σύγχρονων αναγκών εκπαίδευσης και την βαθύτερη κατανόηση της οδικής κυκλοφορίας ως μέρος  της γενικότερης μετακίνησης και επικοινωνίας των ανθρώπων.
Οι σύγχρονες ανθρωποκεντρικές πόλεις απασχόλησαν και προβλημάτισαν το σύνολο των συμμετεχόντων, προβληματισμό που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να κρατήσουν σε υψηλό επίπεδο όλοι οι εισηγητές, αλλά και η παρουσία των μαθητών του λυκείου που συμμετείχαν κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών  
Στόχος για το επόμενο διάστημα αποτελεί  η "Θεματική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας", μια παρέμβαση σε 200 σχολεία της χώρας μας, με κυρίαρχο άξονα την ασφάλεια στους δρόμους και το δίπλωμα κινητικότητας.
Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος: « Θεωρούμε ότι κάναμε, μ' έναν τρόπο ξεχωριστό, ένα ακόμα βήμα στο δρόμο για την εξέλιξη της κυκλοφοριακής αγωγής στη χώρα μας. Περιμένουμε από την πολιτεία να αφουγκραστεί τις ανάγκες της κοινωνίας και τις προτάσεις μας, ώστε να  ασχοληθεί ουσιαστικά και με θέρμη με το κορυφαίο αυτό εθνικό μας πρόβλημα.
Με όσες δυνάμεις έχουμε και σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα, θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, θέτοντας ως προτεραιότητα δύο από τους βασικότερους πυλώνες της Ασφαλούς Κινητικότητας: τη σωστή εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των χρηστών του δρόμου.   
Ως δάσκαλοι οδήγησης, οι οποίοι ζούμε και εργαζόμαστε στον δρόμο, έχουμε αναλάβει τις δράσεις και τα ηνία αυτής της Πανανθρώπινης Εκστρατείας και σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτήν την προσπάθεια... Γιατί ο δρόμος είναι δάσκαλος!»

Δείτε επίσης