Ακυρώθηκε το Rally Ypres, στη Monza (;) το φινάλε του WRC


Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στο Βέλγιο οδήγησε τους διοργανωτές και τον promoter του WRC στο να ακυρώσουν τον αγώνα του Νοεμβρίου

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 30/10/2020

Στη Monza, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κριθούν οι φετινοί τίτλοι στους οδηγούς και στους κατασκευαστές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς το Rally Ypres δεν θα διεξαχθεί.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων COVID-19 στο Βέλγιο οδήγησε τις Αρχές στην απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων αυτοκινήτου, ειδικά σε δημόσιους δρόμους. Ήδη είχαν ακυρωθεί το περασμένο Σαββατοκύριακο το South Belgian Rally και το Hemicuda Rally, αγώνες στους οποίους είχαν δηλώσει συμμετοχή οι Ott Tanak, Craig Breen, Sebastien Ogier και Elfyn Evans!

Μόνο το τελευταίο 24άωρο, καταγράφηκαν περισσότερα από 21.000 νέα κρούσματα κορωνοϊου στο Βέλγιο, με τις Βρυξέλλες να είναι από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τούτη τη στιγμή το Βέλγιο έχει περισσότερες από 335.000 ενεργές υποθέσεις COVID-19, ενώ οι συνολικοί θάνατοι ανέρχονται σε 11.170, εκ των οποίων οι 132 χθες.

Όλα αυτά οδήγησαν τους διοργανωτές του Rally Ypres και στον promoter του WRC στο να αποφασίσουν τη μη διεξαγωγή του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για το διάστημα 19-22 Νοεμβρίου.