Απίστευτο: Εκτός WRC και η Γερμανία!


Η κυβέρνηση Μέρκελ αποφάσισε να συνεχιστεί η απαγόρευση συγκεντρώσεων μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και το Ράλι Γερμανίας απειλείται ευθέως!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/6/2020

Ο ασφάλτινος αγώνας με κέντρο το Τρίερ είναι προγραμματισμένος για το τετραήμερο 15-18 Οκτωβρίου και μέχρι στιγμής όλα έδειχναν πως η διεξαγωγή του θα προχωρ4ούσε κανονικά. Όμως τα δεδομένα άλλαξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, είχε τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της χώρας και αποφασίστηκε η παράταση της απαγόρευσης μαζικών συγκεντρώσεων κοινού έως το τέλος Οκτωβρίου.

Ο λόγος, προφανώς, είναι η αποφυγής της εξάπλωσης του COVID-19, μιας και στη Γερμανία είναι πολύ έντονος ο φόβος ενός δεύτερου «κύματος» στις αρχές του φθινοπώρου. Παράλληλα, αποφασίστηκε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία μέχρι το τέλος Αυγούστου και να ενθαρρύνεται η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου ανάμεσα στους πολίτες.

Μολονότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτές τις απαγορεύσεις, θεωρείται σχεδόν αδύνατον να συμπεριληφθεί σε αυτές ένας αγώνας Ράλι, ο οποίος παραδοσιακά συγκεντρώσει εκατοντάδες θεατές τόσο στις ειδικές όσο και στο service park.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια του WRC, καθώς μέχρι τώρα ο promoter δεν είχε ενδείξεις αναφορικά με πιθανή μη διεξαγωγή του αγώνα της Γερμανίας, ο οποίος εθεωρείτο ως ένας από τους εναπομείναντες «πυλώνες» της σεζόν.

Πλέον, ο promoter θα πρέπει να αναζητήσει αγώνα και για τη θέση της Γερμανίας, μιας και κάθε άλλο παρά βέβαια είναι η διεξαγωγή του. Θυμίζουμε πως ήδη έχουν ακυρωθεί τα Ράλι Πορτογαλίας, Κένυας, Φινλανδίας, Νέας Ζηλανδίας και Ουαλίας, ενώ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί επίσημα η ακύρωση και του τελευταίου αγώνα του προγράμματος, στην Ιαπωνία.

Με τη Γερμανία να είναι στον «αέρα», ο μοναδικός από τους εναπομείναντες αγώνες που θεωρητικά θα διεξαχθεί, είναι το Ράλι Τουρκίας στο διάστημα 24-27 Σεπτεμβρίου. Όπως έχουμε επισημάνει πολλάκις, όμως, κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι η διεξαγωγή και αυτού του αγώνα, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη γειτονική μας χώρας.

Ο promoter του WRC έχει συμφωνήσει ήδη με τον πρώην οδηγό αγώνων και διοργανωτή Ράλι, Urmo Aava, ώστε να διεξαχθεί αγώνας στην Εσθονία, όμως όχι στις ημερομηνίες του Ράλι Φινλανδίας (6-9 Αυγούστου), αλλά στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Θυμίζουμε, επίσης, ότι εκτός της Εσθονίας, σε συζητήσεις με τον promoter του WRC προκειμένου να φιλοξενήσουν αγώνα εντός του 2020 βρίσκονται η Λετονία, η Κροατία και το Βέλγιο.