Αυγενάκης: «Το καλύτερο Ράλι Ακρόπολις όλων των εποχών» (audio)


Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η εκκίνηση του «Ράλι των Θεών», με την υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ!

  • 12/8/2022

Για τις δυσκολίες επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο υψηλότερο επίπεδο αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και στα χαρακτηριστικά του φετινού αγώνα μίλησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Καλοκαιρινές ιστορίες» με τον Γιάννη Αργυρό.

«Ήμασταν 8 ολόκληρα χρόνια εκτός διοργάνωσης, αποκομμένοι από το υψηλότερο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, το WRC. Το ράλι των Θεών, όπως λεγόταν, ήταν εκτός. Εμένα αυτό με έτρωγε όταν ήρθα στο υπουργείο. Είχα ένα σαράκι μέσα μου, πίστευα ότι με κάθε τρόπο έπρεπε να βρούμε πώς να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να επανέλθει το Ράλι Ακρόπολις εκεί που του αξίζει», τόνισε αρχικά ο κ. Αυγενάκης για τον εθνικό μας αγώνα, που εκκινεί στις 8 Σεπτεμβρίου.

Και πρόσθεσε: «Το πετύχαμε με πολλή προσπάθεια, με πολλή δουλειά, μετά από πολλές απορρίψεις. Η πιο μεγάλη ήταν αυτή από την FIA, που είχε κρατήσει τις χειρότερες εικόνες από την τελευταία συνεργασία που είχε με τους τότε διοργανωτές, πριν 8-9 χρόνια. Όλα αυτά αποτελούν παρελθόν, πετύχαμε ήδη ένα μεγάλο στόχο που ούτε οι ίδιοι δεν το πίστευαν, ούτε και στην FIA. Ούτε ο ίδιος ο Jean Todt, τότε πρόεδρος της FIA, πίστευε ότι η Ελλάδα, για την οποία είχε τη χειρότερη εικόνα, θα καταφέρει να διοργανώσει ένα πολύ μεγάλο αγώνα μέσα σε 4,5 μήνες».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε:

- Στις 70 συμμετοχές, τις περισσότερες εδώ και 15 χρόνια από όλο τον κόσμο. Από 31 χώρες και των 5 ηπείρων (πλην Ευρώπης, έχουμε συμμετοχές και από Βραζιλία, Ιαπωνία, Αργεντινή, Βολιβία, Παραγουάη, Χιλή, Περού, Κένυα, Ομάν, Νέα Ζηλανδία, Μεξικό).

- Στην επιστροφή του θρύλου, 9 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Loeb, που θα τρέξει ξανά στη χώρα μας μετά από 10 χρόνια.

- Στον εξηλεκτρισμό του WRC που περνάει στην υβριδική εποχή και κάνει ρεκόρ στο Ράλι των Θεών με 13 υβριδικά αυτοκίνητα.

- Στις 20 ελληνικές συμμετοχές, που πέρασαν πάνω από τον υψηλό πήχη των τεχνικών περιορισμών που θέτει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

- Στην αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια του αγώνα και κάθε ειδικής διαδρομής για θεατές και αγωνιζομένους.

- Στην Υπερειδική του ΟΑΚΑ των 65.000 θεατών και περισσοτέρων από 100 εκατομμυρίων τηλεθεατών.

- Στο γεγονός ότι το EKO Ράλι Ακρόπολις είναι παγκόσμιος πρεσβευτής της χώρας μας, μέρος της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και της αθλητικής μας κουλτούρας, αλλά και όχημα επικοινωνίας ζωτικών μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και προστασίας του Περιβάλλοντος, προς όλη την κοινωνία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: