Αυτό είναι το Ford Fiesta Rally3 Evo, ένα «όπλο» στις μικρότερες κατηγορίες (photos)


Η M-Sport Poland παρουσίασε το νέο Ford Fiesta Rally3 Evo, που θέλει να κυριαρχήσει στην τρίτη κατηγορία ράλλυ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: M-SPORT POLAND
  • 5/5/2023

Η κατηγορία των Rally3 θεσπίστηκε το 2021 ως η τρίτη στη σειρά κατηγορία αυτοκινήτων ράλλυ, πίσω από τα υβριδικά Rally1 και τα λιγότερο ισχυρά, 4κίνητα Rally2.

Τα Rally3 είναι κι αυτά με τη σειρά τους τετρακίνητα, αλλά με χαμηλότερη ισχύ, με το Ford Fiesta Rally3 να κυριαρχεί στα Junior WRC.

Ως εκ τούτου, η νέα του έκδοση αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και όχι άδικα τελικώς, αφού η M-Sport Poland βελτίωσε σε κάθε τομέα το αγωνιστικό της.

Αρχικά, το εμπρός μέρος έχει δεχτεί facelift, καθώς φέρει νέο καπό, νέους καθρέφτες και νέο προφυλακτήρα για καλύτερη ψύξη του κινητήρα, ενώ έχει και νέα εμπρός και πίσω φώτα.

Επιπλέον, η αεροδυναμική απόδοση έχει βελτιωθεί χάρη στη νέα πίσω αεροτομή που έχει ήδη δοκιμαστεί στο Fiesta Rally2.

Στον θάλαμο του κινητήρα θα βρει κανείς νέο, πιο «κοντό» κιβώτιο ταχυτήτων για καλύτερη απόδοση της ροπής στις χαμηλότερες ταχύτητες, καθώς και καλύτερη επιτάχυνση, ενώ στην ανάρτηση οι νέοι αποσβεστήρες θα βελτιώσουν την απόδοση του Fiesta Rally3 Evo τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο.

«Η κατηγορία Rally3 είναι μια πολύ σημαντική κατηγορία, όχι μόνο για την M-Sport Poland, αλλά για ολόκληρο το άθλημα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της M-Sport Poland, Maciej Woda. «Είχαμε εξαιρετικά θετικά σχόλια από πελάτες σε όλο τον κόσμο για το Fiesta Rally3 από την κυκλοφορία του.

«Φέτος θα αντιμετωπίσουμε ανταγωνισμό στην κατηγορία Rally3 από έναν άλλο κατασκευαστή τον οποίο ανυπομονούμε επίσης. Αυτό όμως είναι ανταγωνισμός. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βεβαιωθούμε ότι το Fiesta Rally3 Evo είναι το πιο ανταγωνιστικό προϊόν που διατίθεται στην αγορά και αυτή η ολοκληρωμένη αναβάθμιση υπογραμμίζει αυτό.

«Η ανάπτυξη είναι μια συνεχής διαδικασία για όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται από την M-Sport Poland, καθώς πάντα επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τα όρια του δυνατού με τα αυτοκίνητά μας», πρόσθεσε.

Το νέο Ford Fiesta Rally3 Evo θα κάνει ντεμπούτο στο Ράλλυ Καναρίων Νήσων του ERC αυτήν την εβδομάδα.