Δείτε τον Akio Toyoda να καίει τα λάστιχα του νέου GR Yaris Rally1 (video)


Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις τον πρόεδρο της Toyota. O κορυφαίος εξ αυτών είναι το πάθος του για να τεστάρει τη δύναμη των αυτοκινήτων που φέρουν το σήμα της εταιρείας του.

  • 18/1/2022

H εικόνα των κουστουμαρισμένων στελεχών των αυτοκινητοβιομηχανίων που κάθονται πίσω από τα γραφεία τους και αναλύουν ολημερίς αριθμούς και διαγράμματα, δεν δείχνει να ταιριάζει με το μεγάλο κεφάλι της Toyota. Ο Akio Toyoda είναι γνωστό ότι λατρεύει να δοκιμάζει ο ίδιος τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της εταιρείας ξεδιπλώνοντας την ιπποδύναμή τους στην άσφαλτο. 

Ως εγγονός του ιδρυτή της Toyota Motor Corp. Kiichiro Toyoda, πήρε τις γνώσεις της αγωνιστικής οδήγησης βρισκόμενος από μικρή ηλικία στο πλευρό του θρυλικού test driver Hiromu Naruse. Αυτός τον οδήγησε στο να επιλέξει το ψευδώνυμο «Morizo» και να κάθεται έκτοτε στο τιμόνι αγωνιστικών μοντέλων συμμετέχοντας σε αγώνες όπως το Nurburging 24.

Τις υψηλές οδηγικές του ικανότητες ξεδίπλωσε και κατά την παρουσίαση του αγωνιστικού μοντέλου της Toyota για το επερχόμενο πρωτάθλημα WRC που ξεκινάει στις 20 Ιανουαρίου στο Μόντε Κάρλο. Εκεί ο «Morizo» έκατσε στη θέση του οδηγού και εισέβαλλε σε έναν πάρκινγκ πραγματοποιώντας εντυπωσιακά «donuts» μπροστά στα έκπληκτα μάτια των πληρωμάτων της Gazoo Racing και των ανθρώπων του Τύπου που βρίσκονταν στο σημείο.

Όσον αφορά το υβριδικό GR Yaris Rally 1 που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της εκδήλωσης (παρόλο που έκλεψε τα φώτα ο οδηγός του) φέρει έναν turbo κινητήρα 1.6 L που συνδυαστικά με τον ηλεκτρικό αποδίδει περισσότερους από 500 PS. Στόχος φυσικά είναι η νέα αγωνιστική πρόταση να βαδίσει στα χνάρια της προηγούμενης με την οποία η Toyota σάρωσε τους τίτλους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, οδηγών και συνοδηγών στο WRC του 2021.

Δείτε το video με τον Akio Toyoda να καίει τα λάστιχα του GR Yaris Rally 1...