Δίδυμο Ogier – Lappi και το 2023 θέλει ο Latvala!


Ο επικεφαλής της Toyota, Jari-Matti Latvala, τόνισε ότι θα ήθελε να συνεχίσει να έχει στην ομάδα του το τρίτο GR Yaris Rally1 που μοιράζονται οι Sébastien Ogier και Esapekka Lappi και το 2023.

  • KEIMENO: ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΩΤΟ: TOYOTA
  • 8/9/2022

Ο Ogier έχει λάβει μέρος μόνο σε τρεις αγώνες μέχρι στιγμής φέτος, αλλά αναμένεται να εκκινήσει σε περισσότερους τους επόμενους μήνες και έχει ήδη εκφράσει την επιθυμία του να επιστρέψει στο Ράλι Μόντε Κάρλο στις αρχές της σεζόν 2023.

Από την πλευρά το ο Lappi ξεκαθάρισε πως θα ήθελε να επιστρέψει σε ένα πλήρες πρόγραμμα το 2023, μολονότι ο Latvala θεωρεί ότι κάνει την τέλεια δουλειά για την ομάδα.

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύνθεση της επόμενης χρονιάς, ο Latvala δήλωσε: «Για μένα, η ιδανική κατάσταση θα ήταν να συνεχίσουμε με τους ίδιους οδηγούς για την επόμενη χρονιά. Ο Séb εξακολουθεί να είναι ένας πολύ, πολύ γρήγορος οδηγός. Είναι οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και υπάρχουν κάποιες διοργανώσεις, όπως το Μόντε Κάρλο, στις οποίες είναι πολύ, πολύ δυνατός. Αλλά υπάρχουν επίσης αγώνες όπου ο Lappi είναι δυνατός. Σε Φινλανδία, Εσθονία και Βέλγιο ανέβηκε στο βάθρο. Ο συνδυασμός που έχουμε τώρα, με δύο αυτοκίνητα για τους Kalle Rovanperä και Elfyn Evans, ακόμα ένα που μοιράζονται δύο οδηγοί και τον Takamoto Katsuta σε ένα τέταρτο Yaris είναι ιδανικός. Πρέπει να συζητήσουμε αυτά τα πράγματα και να σκεφτούμε τα πάντα».