EKO Acropolis Rally - 3η Μέρα (1ο loop): «Πετάει» μπροστά ο Rovanpera, μάχη Tanak-Ogier!


Στην αρχή της τρίτης μέρας στο EKO Acropolis Rally 2021, ο Kalle Rovanpera συνεχίζει να προηγείται, διευρύνοντας τη διαφορά του από τους διώκτες του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/9/2021

Ήταν ένα πρωινό απόλυτης κυριαρχίας του Kalle Rovanpera. Ο Φινλανδός της Toyota ήταν ο ταχύτερος, και μη χάνοντας τη νίκη σε καμία εκ των ειδικών διαδρομών σε Παύλιανη, Γραβιά, Βωξίτες και Ελευθεροχώρι, διατηρεί ένα ασφαλές προβάδισμα από τον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, από τον Ott Tanak, που είναι δεύτερος και παραμένει εκεί, αλλά με μία απόσταση άνω των 20 δευτερολέπτων πια, καθιστώντας τον Rovanpera φαβορί πια για τη νίκη.

Τρίτος ήταν ο Sebastien Ogier, που διατηρείτο στο βάθρο, πράγμα σημαντικό στη μάχη του τίτλου, και με την ταχύτητά του στο Ελευθεροχώρι 1, είναι 3,6 δλ. πίσω από τον Tanak.

Όλο αυτό τον ευνοεί, με δεδομένο ότι Thierry Neuville και Elfyn Evans ήταν πολύ μακριά μετά τις χθεσινές αστοχίες και ποινές που δέχτηκαν.

Σχεδόν 50 δευτερόλεπτα πίσω του ήταν ο Dani Sordo, που κινήθηκε σχετικά γρήγορο σε αυτό το πρωινό σκέλος και παρέμεινε μη απειλούμενος, αλλά και μη απειλητικός σε κανέναν.

Η M-Sport παραμένει σε καλή κατάσταση, αφού ο Adrian Fourmaux συνεχίζει 5ος, 17,3 δλ. μπροστά από τον teammate του, Gus Greensmith, συλλέγοντας εμπειρίες και πολύτιμους βαθμούς για τη βρετανική ομάδα.

Αναλυτικά η ως τώρα κατάταξη:

Στα των ελληνικών πληρωμάτων, οι Κεχαγιάς-Τσαουσόγλου προηγούνται στην WRC3 κατηγορία, με τους Βασίλη και Ιωάννη Βελάνη να έπονται. Οι δυο τους πέρασαν και τον Paulo Nobre για την 6η θέση στην κατηγορία.

Από την εξίσωση βγήκαν οι Χατζητσοπάνης - Πετρόπουλος, με θέμα στην ενδοεπικοινωνία, και γύρισαν στο service park.

Στην 8η θέση, οι Π. Ρουστέμης - Κ. Νικολόπουλος προηγούνται των Ι. Πλάγου - Α. Ρέντη.

Τέλος, οι Αθανασούλας - Ζακχαίος επέστρεψαν στον αγώνα με SuperRally, και είναι τελευταίοι στην κατηγορία, αλλά με δυνατό ρυθμό.