ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ποιος οδηγός επηρεάστηκε από τους περιορισμούς στα τεστ


Οι δοκιμές πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών, με έναν οδηγό να χάσει πλήρως το τεστ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 30/8/2023

Την περασμένη εβδομάδα, έγινε γνωστό πως οι περιορισμοί που τέθηκαν από την κυβέρνηση για την αποφυγή δασικών πυρκαγιών, με δεδομένο ότι μέτωπα όπως αυτό του Έβρου καίνε ακόμα εδώ και 11 μέρες, επηρέασαν τα PET (pre event tests) των εργοστασιακών ομάδων του WRC, ενόψει του επετειακού Ράλλυ Ακρόπολις.

Τελικώς, τα τεστ έγιναν κανονικά, με μόνο τον Takamoto Katsuta από τους εργοστασιακούς οδηγούς να χάνει την ευκαιρία να δοκιμάσει το GR Yaris Rally1 στα ελληνικά χώματα.

Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της αδυναμίας να γίνουν οι δοκιμές στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου.

Οι Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Sebastien Ogier (που γυρίζει στο τέταρτο bucket της Toyota) ολοκλήρωσαν κανονικά τα τεστ τους.

Το ίδιο έκαναν κι οι Thierry Neuville, Esapekka Lappi και Dani Sordo από την πλευρά της Hyundai.

Η επιλογή της M-Sport να κάνει τις δοκιμές της βορειότερα τής επέτρεψε να μην αλλάξει καθόλου τα πλάνα της, με τους Ott Tanak, Pierre-Louis Loubet και Ιορδάνη Σερδερίδη να ολοκληρώνουν χωρίς πρόβλημα την προετοιμασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dirtfish, οι ομάδες του WRC κι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ευχαριστήσουν δημόσια το πυροσβεστικό σώμα Λαμίας και όλους τους πυροσβέστες της Ελλάδας πριν την έναρξη του ράλλυ.

Πηγή: Dirtfish.com