ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS12: Νίκη για τον Sordo, καταστροφή για τον Lappi, 1-2-3 για τη Hyundai


Ο Dani Sordo σημείωσε την πρώτη νίκη σε ειδική του Ράλλυ Ακρόπολις 2022, ενώ ο Esapekka Lappi αντιμετώπισε προβλήματα και έπεσε στην 14η θέση της γενικής κατάταξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 10/9/2022

Ο Dani Sordo κατέκτησε την πρώτη του νίκη γι αυτό το Σαββατοκύριακο, σημειώνοντας χρόνο 14:50.1 στην SS12, και πέρασε τρίτος στη γενική κατάταξη, επωφελούμενος, τόσο από τη νίκη του, όσο και από τα μηχανικά προβλήματα που αντιμετώπισε ο -μέχρι πριν από την SS12- δεύτερος, Esapekka Lappi.

Η Hyundai έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή το 1-2-3 στη γενική κατάταξη, με τον Thierry Neuville ακόμα πρώτο γενικής, και τον Ott Tanak να τερματίζει στη δεύτερη θέση της ειδικής, για να ανέβει μία θέση στη γενική κατάταξη, για να βρεθεί δεύτερος συνολικά.

Στην τρίτη θέση ήρθε ο Elfyn Evans, ο οποίος βρίσκεται στην 4η θέση της γενικής κατάταξης, τερματίζοντας μπροστά από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης του ράλλυ, Thierry Neuville.

Ο Craig Breen τερμάτισε 5ος, ενώ έχει λάβει την 6η θέση στη γενική κατάταξη. Μετά το λάθος του στην SS11, ο Pierre-Louis Loubet ήρθε 6ος, κατακτώντας πλέον την 5η θέση συνολικά.

Ο Takamoto Katsuta ήταν ο τελευταίος οδηγός της κατηγορίας RC1 που πήρε θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα, αφού οι Kalle Rovanpera και Esapekka Lappi τερμάτισαν 13ος και 16ος, αντίστοιχα. Ο Lappi έπεσε 12 θέσεις στη γενική κατάταξη, καθώς είναι πλέον 14ος, ενώ ο Rovanpera βρίσκεται στη 16η θέση.