ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS13: Πρώτος της ειδικής ο Tanak, εγκατέλειψε ο Lappi


Ο Ott Tanak πήρε τη νίκη στην SS13, ενώ ο Esapekka Lappi εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος, με τον Thierry Neuville να ολοκληρώνει τη μέρα στην κορυφή της κατάταξης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI MOTORSPORT MEDIA
  • 10/9/2022

Μετά το τέλος της δεύτερης μέρας στο Ράλλυ Ακρόπολις, ο Thierry Neuville παρέμεινε στην πρώτη θέση της γενική κατάταξης, τερματίζοντας πρώτος σε 4 εκ των 13ων πρώτων ειδικών διαδρομών.

Ολοκληρώνοντας τη δεύτερη μέρα στην κορυφή της κατάταξης, ο Neuville είπε: «Η σημερινή μέρα ήταν εξαιρετική για εμάς. Αν και καρδιοχτυπήσαμε κάποια στιγμή με την τάση της μπαταρίας. Όμως, τώρα όλα είναι εντάξει. Προσπαθήσαμε να κάνουμε καλή διαχείριση των ελαστικών και να αποφύγουμε ένα κλατάρισμα»

Στην SS13, ο Ott Tanak πήρε τη νίκη, παραμένοντας δεύτερος στη γενική κατάταξη, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες με τη θερμοκρασία όλων των συστημάτων, και ότι είναι πολύ ευχαριστημένος που έφτασαν μέχρι εδώ χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα.

Τρίτος ήρθε ο Elfyn Evans, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Dani Sordo. Όσον αφορά στην κατάταξη, ο Sordo βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ ο Evans στην 4η.

Στην πέμπτη θέση ήρθε ο Craig Breen, ο οποίος είναι 6ος στη γενική κατάταξη.

Ο Kalle Rovanpera τερμάτισε στην 6η θέση της SS13, όμως έχει πέσει στη 13η θέση συνολικά.

Μετά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη τη μέρα ο Pierre-Louis Loubet, κατάφερε να τερματίσει 7ος στην ειδική, και 5ος συνολικά, με το τέλος της δεύτερης μέρας κανονικής ροής.

Ο τελευταίος από την κατηγορία RC1 που κατέλαβε θέση μέσα στη δεκάδα είναι ο Takamoto Katsuta, ο οποίος τερμάτισε 9ος.

Ο Esapekka Lappi εγκατέλειψε πριν την έναρξη της SS13, και έτσι του δόθηκε χρόνος από τους αγωνοδίκες, με τον Φινλανδό να τερματίζει εικονικά στη 18η θέση.