ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS5: Πρώτος ο Loubet, λάθος για τον Loeb, πρόβλημα για τον Tanak


Ο Pierre-Louis Loubet κατάφερε να περάσει πρώτος στην κατάταξη, μετά το λάθος του Sebastien Loeb στην SS5.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/9/2022

Ο Pierre-Louis Loubet είναι για πρώτη φορά στην καριέρα του πρωτοπόρος της κατάταξης, κάνοντας χρόνο 7:55.6, τερματίζοντας 3,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Esapekka Lappi, ο οποίος ξεπέρασε τον Thierry Neuville στη γενική κατάταξη, για να βρεθεί στην 3η θέση.

«Αυτό είναι καλό. Το αξίζαμε. Είχα καλές σημειώσεις και οδήγησα καλά, κράτησα τις γραμμές,» είπε ο 25χρονος Γάλλος της M-Sport.

Μετά την απογοητευτική SS4 που είχε ο Craig Breen λόγω του κλαταρίσματος που είχε, κατάφερε να τερματίσει στην 3η θέση της SS5.

Ο Thierry Neuville κατετάγη 4ος στην ειδική, λαμβάνοντας την ίδια θέση και στη γενική κατάταξη.

Πέμπτη θέση στην SS5 για τον Elfyn Evans, που τερμάτισε μπροστά από τον Dani Sordo που κατέλαβε την 6η θέση, ενώ στην 7η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Takamoto Katsuma, 

Ο Sebastien Loeb δεν κατάφερε να παραμείνει πρώτος στη γενική κατάταξη, μετά το λάθος που έκανε σε μία φουρκέτα στο πρώτο σκέλος της SS5, κάνοντας τον 8ο χρόνο στην ειδική.

«Άργησα να φρενάρω σε μια αριστερή φουρκέτα, έφυγα ευθεία και έπρεπε να βάλω όπισθεν,» είπε ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μετά το τέλος της ειδικής.

Ο Ott Tanak συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το υβριδικό του σύστημα, γεγονός που τον κάνει να χάνει αρκετό χρόνο, τερματίζοντας στην 9η θέση της ειδικής, και παραμένοντας στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Gus Greensmith, μπροστά από τον Kalle Rovanpera που ήρθε 11ος.