ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS6: Παρέμεινε πρώτος ο Loubet, πέρασε δεύτερος ο Lappi


O Pierre-Louis Loubet συνεχίζει να ηγείται του Ράλλυ Ακρόπολις μετά από 6 ειδικές διαδρομές, ενώ ο Esapekka Lappi προσπέρασε τον Sebastien Loeb για την 2η θέση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 9/9/2022

Ο Pierre-Louis Loubet «δεν αφήνει», και μετά την Ε.Δ. 6 στη Λιβαδειά παραμένει πρώτος γενικής κατάταξης, και πρώτος στην ειδική αυτή καθαυτή, με διαφορά 3,6 δλ. από τον Esapekka Lappi.

«Η ειδική γλιστρούσε πολύ, σε κάποια σημεία έχασα χρόνο. Αλλά ήταν καθαρό πέρασμα και αυτός ήταν ο στόχος,» δήλωσε ο πρωτοπόρος του αγώνα.

Ο Φινλανδός συνέχισε να είναι ταχύτατος, και κατάφερε να προσπεράσει τον Sebastien Loeb για την 2η θέση στη γενική κατάταξη.

Ο Γάλλος φάνηκε έκπληκτος από αυτήν την αλλαγή, καθώς είπε πως «ο Lappi είναι πολύ γρήγορος, γιατί πιστεύω πως πήγα καλά».

Ο Thierry Neuville παρέμεινε 4ος, με τον 7ο καλύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή, έχοντας διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον teammate του στη Hyundai, Dani Sordo, που μετά από 6 Ε.Δ. είναι 5ος.

Αυτό, γιατί ο Ott Tanak συνέχισε να χάνει χρόνο, μην έχοντας στη διάθεσή του το υβριδικό σύστημα του i20 N Rally1.

Ο Kalle Rovanpera παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις, και συνεχίζει 9ος γενικής, αποδίδοντας το ζήτημα όχι μόνο στην θέση εκκίνησης, αλλά και στο στήσιμο του GR Yaris Rally1.

Η τελευταία Ε.Δ. της μέρας ξεκινά στις 17:53, κι είναι οι Βωξίτες.