ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις - SS7: Πίεσε και πέρασε πρώτος ο Loeb με το τέλος της ημέρας


Ο Sebastien Loeb πήρε ακόμα μία νίκη στην SS7, εκμηδενίζοντας τη διαφορά του από τον Pierre-Louis Loubet, και περνώντας μπροστά στην κατάταξη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ACROPOLIS MEDIA
  • 9/9/2022

Στην τελευταία ειδική της ημέρας, ο Sebastien Loeb τερμάτισε στην πρώτη θέση, κάνοντας χρόνο 13:50.5, περνώντας μπροστά από τον Pierre-Louis Loubet στην κατάταξη.

«Αποφάσισα να πιέσω πολύ στην τελευταία ειδική.Έχασα χρόνο στην τελευταία, έπρεπε να τελειώσω με καλο ρυθμό,» είπε ο 9 φορές πρωταθλητής μετά το τέλος της SS7.

Ο Dani Sordo ήρθε δεύτερος στην ειδική και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Ott Tanak τερμάτισε 3ος, ανεβαίνοντας μία θέση στη γενική κατάταξη, για να βρεθεί 6ος σε αυτήν.

Τέταρτος ήρθε ο Gus Greensmith, κάνοντας χρόνο 6,8 δευτερόλεπτα αργότερο από αυτόν του πρωτοπόρου Loeb, και αναρριχήθηκε στην 7η θέση της κατάταξης.

Ο Thierry Neuville τερμάτισε 5ος, παραμένοντας στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και είπε: «Είμαι χαρούμενος που τελειώσαμε τη μέρα. Αύριο η θεση μας θα είναι καλύτερη, οπότε θα το ευχαριστηθούμε περισσότερο. Το αυτοκίνητο ήταν καλό και νομίζω πως θα το απολαύσουμε ακόμα περισσότερο αύριο»

Στην 6η θέση ήταν ο Esapekka Lappi, και έπεσε μία θέση στη γενική κατάταξη, που δήλωσε αρκετά ευχαριστημένος με τη σημερινή του προσπάθεια.

Ο Craig Breen αντιμετώπισε προβλήματα με την τσιμούχα της πόρτας, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «έφευγε από τη θέση της και κολλούσε συνέχεια στο χέρι του,» με τον Ιρλανδό να τερματίζει στην 7η θέση στην SS7.

Ο Elfyn Evans ήρθε 8ος, και με την αναρρίχηση των Tanak και Greensmith στη γενική κατάταξη, έπεσε δύο θέσεις, στην 8η θέση.

Μετά τη νίκη του στις SS5 και SS6, ο Pierre-Louis Loubet ήρθε στην 9η θέση της SS7, για να βρεθεί στη 2η θέση της γενικής, μετά τη νίκη του Loeb στην τελευταία ειδική της ημέρας.

Takamoto Katsuta και Kalle Rovanpera τερμάτισαν στην 10η και 11η θέση, αντίστοιχα, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά τους για την πρώτη μέρα του Ακρόπολις.

Η κατάταξη με το τέλος της μέρας: