ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τράβηξε το κάλυμμα του Citroen C3 Rally2 η Citroen Karellis Racing Team (photos)


Η Citroen Karellis Racing Team με πλήρωμα του Χρυσόστομο Καρέλλη και Ηλία Παναγιωτούνη έκανε την επίσημη παρουσίασή της μία εβδομάδα πριν την έναρξη του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 31/8/2023

Το απόγευμα της Πέμπτης 31/8 έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Citroen Karellis Racing Team, με την παρουσία των Χρυσόστομου Καρέλλη-Ηλία Παναγιωτούνη, αλλά και του «πρωταγωνιστή», του Citroen C3 Rally2.

Η παρουσίαση έγινε στον φιλόξενο χώρο του Iaveris Park στη Μαλακάσα, παρουσία δημοσιογράφων, χορηγών, της πολιτικής ηγεσίας, μέσω του υπουργού υποδομών και μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και της Motorsport Greece με τον πρόεδρό της, Τάκη Πουρναράκη. 

Στο κέντρο, η «γαλλίδα». Πρόκειται για το C3 Rally2, που ανήκει στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία αγώνων ράλλυ της FIA. Διαθέτει κινητήρα 1,6 lt με turbo που αποδίδει 285 PS στις 5.000 rpm και 420 Nm ροπής στις 4.000 rpm.

Είναι -ασφαλώς- τετρακίνητο, ενώ σε όψη είναι ένα Rally1 σε... σμίκρυνση, με αεροδυναμικά μέρη και υπερυψωμένες αναρτήσεις για τις απαιτητικές ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις.

Όσον αφορά το πλήρωμα, ο Χρυσόστομος Καρέλλης ετοιμάζεται για την τέταρτη συμμετοχή του στο Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ έχει στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος στην Κατηγορία F2 το 2017 και έχει στο ενεργητικό του πολλές διακρίσεις και νίκες σε αγώνες του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο συνοδηγός του, Ηλίας Παναγιωτούνης, έχει κι εκείνος αρκετή εμπειρία, με συμμετοχή σε 11 Ράλλυ Ακρόπολις, κυπελλούχος χώματος 2015, 2ος ERC Acropolis 2016 και το 2017 με Peugeot 208 1os F2 ERC και πρωταθλητής Ελλάδας F2.