Η Hyundai επεκτείνει τα συμβόλαια των Thierry Neuville και Ott Tanak


Η Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πολυετείς συμφωνίες επέκτασης με τους σημερινούς οδηγούς του WRC, Thierry Neuville και Ott Tänak, οι οποίες ξεκινούν από το 2022.

  • 6/5/2021

Τα νέα συμβόλαια των οδηγών επιβεβαιώνουν τη δέσμευση της Hyundai Motorsport στο WRC και εξασφαλίζουν σταθερότητα και συνέχεια για το μέλλον.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη βούληση των δύο φορές πρωταθλητών κατασκευαστών να συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του WRC στο προσεχές μέλλον, συνεχίζοντας να συνεργάζονται με δύο από τους πιο ταλαντούχους και γρήγορους οδηγούς του χώρου.

Ο Neuville, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα οδηγών, έχει διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη του προγράμματος WRC της Hyundai Motorsport τα τελευταία επτά χρόνια και έχει βοηθήσει την ομάδα να φτάσει σε πολλά σημαντικά ορόσημα στην πορεία, από την πρώτη νίκη στο Rallye Deutschland το 2014 μέχρι τους δύο συνεχόμενους τίτλους κατασκευαστών το 2019 και το 2020, έχοντας συνολικά 13 νίκες σε ράλι από το ντεμπούτο του με την ομάδα.

Ο Βέλγος έχει χτίσει γερές βάσεις συμμετέχοντας σε όλες τις εποχές του Hyundai Motorsport στο WRC, από την πρώτη γενιά του Hyundai i20 WRC μέχρι το Hyundai i20 Coupe WRC των σημερινών προδιαγραφών.

Εντασσόμενος στη Hyundai Motorsport ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2020, ο Tänak σημείωσε μια αξέχαστη νίκη στην πατρίδα του στην Εσθονία και τρία επιπλέον βάθρα αποτελώντας μέρος της επιτυχίας της ομάδας και του δεύτερου τίτλου κατασκευαστή το 2020.

Ο Εσθονός διεκδίκησε την πρώτη του νίκη για το 2021 στο Arctic Rally Finland τον Φεβρουάριο με μια σίγουρη εμφάνιση, οδηγώντας μια Hyundai 1-3 στον ολοκαίνουργιο αγώνα WRC με έδρα τη Φινλανδία.

Η επιβεβαίωση αυτών των συμβολαίων οδηγών ήδη από τον Μάιο επιτρέπει στην ομάδα με έδρα το Alzenau να εκτελέσει αποτελεσματικά την ανάπτυξη του ολοκαίνουργιου διεκδικητή για την υβριδική εποχή του WRC ως ομάδα. Το πρωτότυπο, που βασίζεται στο αυτοκίνητο δρόμου Hyundai i20 N, θα μπει στη φάση των δοκιμών στο εγγύς μέλλον.