Η Λετονία στο καλεντάρι του WRC από το 2024


Το Ράλλυ Λετονίας θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2024, μοιάζοντας αρκετά με τον αγώνα της Εσθονίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 18/2/2023

Μέχρι και φέτος, το Ράλλυ Λιεπάγια ήταν στο καλεντάρι του ERC, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, ανοίγοντας μάλιστα τη φετινή σεζόν.

Για το 2024, ο αγώνας μετονομάζεται σε Ράλλυ Λετονίας και θα αποτελέσει γύρος του WRC, όπως έγινε κι επίσημα γνωστό. 

«Ο στόχος μας ήταν πάντα να κρατάμε τουλάχιστον μία θέση στο καλεντάρι του WRC ανοιχτή για να φέρουμε έναν αγώνα από το ERC στο WRC,» είπε ο Peter Thul, διευθυντής αθλητισμού του promoter του WRC, ο οποίος διαχειρίζεται το WRC, αλλά και το ERC.

«Το Ράλλυ Λετονίας είναι το πρώτο που λαμβάνει αυτή τη θέση, και αυτό δείχνει την αναγνώριση της αθλητικής και προωθητικής υπεροχής του, και της δέσμευσης της Λετονικής Κυβέρνησης στα Ράλλυ.

«Αυτή η απόφαση υπογραμμίζει τη στρατηγική σημασία της Βαλτικής για το WRC. Έχουμε μία μακρά συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο TV3 κι ανυπομονούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μαζί τους για τον αγώνα του 2024.

«Αυτό, όπως και το συνεχώς επεκτεινόμενο δίκτυο των πάνω από 50 καναλιών, σε περισσότερο από 150 χώρες, κάνει το WRC ένα από τα πιο ευρέως παρακολουθούμενα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πλανήτη.»