Η νίκη στο Σαφάρι η «πιο δύσκολη» της καριέρας του, δηλώνει o Rovanpera


Ο Kalle Rovanpera πιστεύει πως η φετινή του νίκη στο Ράλι Σαφάρι ήταν η δυσκολότερη της καριέρας του, λόγω της φύσης του αγώνα. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 27/6/2022

Ο Kalle Rovanpera συνεχίζει την πορεία τίτλου στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, καθώς στην Κένυα πανηγύρισε την τέταρτη νίκη του σε έξι αγώνες, διευρύνοντας έτι περαιτέρω το βαθμολογικό του προβάδισμα.

Η φετινή έκδοση του Ράλι Σαφάρι αποτέλεσε σκληρή δοκιμασία για τα πληρώματα και τα αυτοκίνητα, με τη σκόνη την Παρασκευή και τη βροχή το Σάββατο να δυσκολεύουν το έργο όλων - όλων εκτός του οδηγού της Toyota.

«Πρέπει να πω ότι, αυτό ήταν το πιο δύσκολο ράλι που έχω αγωνιστεί και για να είμαι ειλικρινής πρέπει απλά να ευχαριστήσουμε την ομάδα,» δήλωσε ο Φινλανδός.

«Προφανώς η νίκη είναι πολύ σημαντική γιατί είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ράλι. Αν καταφέρεις να το κερδίσεις, είναι πολύ ωραίο και για την Toyota ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας.

«Πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο εξαιτίας του πόσο συγκεντρωμένος πρέπει να είσαι και να διαχειρίζεσαι το αυτοκίνητο ώστε να το διατηρείς εν κινήσει στην άμμο, είναι τόσες πολλές οι καταστάσεις, στις οποίες κανονικά δε θα χρειαζόταν να προσέξεις.

«Κανονικά, το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι να οδηγείς γρήγορα, αλλά εδώ πρέπει να καταφέρεις να περάσεις την ειδική διαδρομή.»