Isabelle Galmiche: Από καθηγήτρια μαθηματικών συνοδηγός του Sebastian Loeb


Μετά τη νίκη που χάρισε στον Sebastien Loeb στο Ράλι Μόντε Κάρλο του 2022, ως συνοδηγός του, η Isabelle Galmiche επιστρέφει για το δικό μας Ράλι Ακρόπολις. Ποια είναι η ταλαντούχα Γαλλίδα μαθηματικός;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 7/9/2022

Γεννημένη το 1971 στην περιοχή της Μυλούζης στη Γαλλία, η Isabelle Galmiche έχει καταφέρει πολλά περισσότερα απ’ όσα φανταζόταν όταν ξεκίνησε την καριέρα της ως μαθηματικός.

Το «μικρόβιο» των ράλι δεν προήλθε από την οικογένειά της, καθώς κανείς από τους κοντινούς της συγγενείς δεν είχε ιδιαίτερη αγάπη για το σπορ. Σε μικρή ηλικία, η Galmiche παρακολουθούσε ένα μικρό ράλι που λάμβανε χώρα κοντά στο σπίτι της και το οποίο την γοήτευσε από την υψηλή ταχύτητα.

Το πρώτο βήμα να έγινε όταν η ίδια τέλεσε συνοδηγός ενός φίλου της, του Laurent Viana, στο συγκεκριμένο ράλι, με την καριέρα της να ξεκινά το 1995. Έχει 228 εκκινήσεις συνολικά, όμως μόνο 6 συμμετοχές στο WRC έως και τον Ιανουάριο του 2022.

Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Η ταλαντούχα συνοδηγός ονειρευόταν πάντα, όπως αναφέρει η ίδια, να κρατάει στα χέρια της σημειώσεις του μεγάλου Sebastien Loeb, έχοντας ήδη συνεργαστεί μαζί του πολλές φορές στο παρελθόν, ποτέ όμως σε επίσημο event του WRC. Είχε αντικαταστήσει σε αρκετές περιπτώσεις τον συνοδηγό του, Daniel Elena, όταν εκείνος δεν είχε τη δυνατότητα να παραβρίσκεται σε κάποιες δοκιμές.

Όταν ο Daniel Elena αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση ο 9 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ζήτησε από την Galmiche να τον πλαισιώσει εν όψει του Ράλι Μόντε Κάρλο του 2022 και φυσικά η Galmiche δέχτηκε αμέσως.

Η προετοιμασία

Σε συνέντευξή της στο DirtFish, δήλωσε ότι είχε ζητήσει πολλές φορές από τον Loeb να αγωνιστούν μαζί σε ράλι, δεν πίστευε ποτέ όμως ότι αυτό θα συνέβαινε στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Galmiche περιγράφει πόσο δύσκολη ήταν η περίοδος της προετοιμασίας, καθώς ήθελε να είναι η τέλεια συνοδηγός για τον Loeb, πράγμα που απαιτεί σκληρή και πολύωρη προπόνηση, τόσο σωματική, όσο και ψυχολογική.

Οι σημειώσεις της αποτελούν μαθηματικό αίνιγμα, περιέχοντας φόρμουλες και τύπους, τους οποίους μόνο η Galmiche θα μπορούσε να συμπεριλάβει, όντας καθηγήτρια μαθηματικών στην καθημερινότητά της.

Καταρρίπτοντας τα ρεκόρ

Η Isabelle Galmiche αποτελεί την πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου από το 1997, όταν η Fabrizia Pons νίκησε το ράλι του Μόντε Κάρλο στο πλευρό του Piero Liatti. Παρόλο που η Γαλλίδα είναι μία από τις λίγες γυναίκες που έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση σε event του WRC, επέστρεψε στο σχολείο όπου εργάζεται δύο μέρες μετά από την μεγάλη της νίκη.

Έχει δηλώσει ότι δεν ενημέρωσε ποτέ τους μαθητές της για τη συμμετοχή της στο Ράλι του Μόντε Κάρλο. Οι ίδιοι ήταν σοκαρισμένοι όταν αντίκρισαν ξανά την αγαπημένη τους καθηγήτρια, με την Isabelle να μένει έκπληκτη με το ενδιαφέρον που έδειξαν για το κατόρθωμά της. «Ξαφνικά με ρωτούσαν όλοι πως είναι να κερδίζεις το Ράλι Μόντε Κάρλο με τον Sebastien Loeb,» είπε.

«Έχει περάσει τόσος πολύς καιρός που μια γυναίκα κάνει αυτό που έκανα. Έχει περάσει τόσος καιρός χωρίς τις γυναίκες στα ράλι και τις νίκες. Είμαι πολύ χαρούμενη και ελπίζω ότι ίσως, και άλλες γυναίκες θα ακολουθήσουν.»

Το μήνυμα της Isabelle είναι ξεκάθαρο: «Αυτό που συνέβη σε εμένα, μπορεί να συμβεί και σε άλλες». Με την επιστροφή του Sebastien Loeb στο Ράλι Ακρόπολις, θα έρθει και η επιστροφή της Isabelle Galmiche, καθώς ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.