Καμία απόφαση για το μέλλον του Tanak στο WRC


O Ott Tanak δεν έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση για το πώς θα κινηθεί μετά την πρόωρη αποχώρησή του από τη Hyundai.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 10/11/2022

Με την απόφαση να αποχωρήσει από τη Hyundai με το τέλος του τρέχοντος πρωταθλήματος, ο Ott Tanak έχει θέσει εαυτόν διαθέσιμο στην αγορά, με τις Toyota και M-Sport να ενδιαφέρονται για τις υπηρεσίες του.

Μέσα στα σενάρια για το μέλλον του, πάντως, υπάρχει και η προσωρινή αποχώρηση, για έναν χρόνο, ώστε να επιστρέψει το 2024.

Ο Εσθονός μίλησε για το πώς έληξε η συνεργασία με τη Hyundai έναν χρόνο πριν την συμφωνημένη διάρκεια του συμβολαίου του με τους Κορεάτες:

«Γενικά, οι λόγοι πίσω από την απόφαση να αποχωρήσω ήταν πολλοί.

«Σε κάθε περίπτωση, η σεζόν ήταν μεγάλη και αυτή ήταν η απόφαση που πήραμε στο τέλος. Για την επόμενη χρονιά, μπορώ να πω με πάσα ειλικρίνεια πως δεν έχω κάτι συμφωνημένο, θα δούμε τι θα φέρει ο χρόνος.

«Θα δω τι επιλογές έχω όταν γυρίσω από την Ιαπωνία.»

Βασικό κριτήριο για την ομάδα που θα επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του, αν τη συνεχίσει, θα είναι να μπορεί μαζί της να παλέψει για το πρωτάθλημα των οδηγών, τονίοζντας πως δεν υπάρχει καμία ειλημμένη απόφαση:

«Εξαρτάται από πολλά πράγματα. Το βασικό είναι να νιώσω πως ό,τι κι αν κάνω, θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω το πρωτάθλημα. Αυτό είναι που μου λείπει, να παλεύω για τον τίτλο. Θα μάθω σύντομα αν θα έρθει αυτή η ευκαιρία.»