Κατάσχεση περιουσίας για τον «φοροφυγά» Latvala!


Σοβαρά μπλεξίματα με την φινλανδική εφορία έχει ο Jari-Matti Latvala, ο οποίος κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 6 εκατ. ευρώ, με συνέπεια να δεσμευτούν περιουσιακά στοιχεία του!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 20/5/2020

Ο Φινλανδός οδηγός αγώνων το 2009 μετακόμισε μόνιμα στο Μονακό για φορολογικούς λόγους. Όμως η συγκεκριμένη κίνηση δεν φαίνεται πως… έπεισε τους συμπατριώτες του εφοριακούς!

Έτσι του απαγγέλθηκε κατηγορία φοροδιαφυγής για τη διετία 2014-2015, καθώς θεωρήθηκε πως το χρονικό διάστημα που διαμένει στο Πριγκιπάτο σε ετήσια βάση δεν είναι αρκετό ώστε να θεωρηθεί μόνιμος κάτοικος Μονακό κι ως εκ τούτου να μην φορολογείται στη Φινλανδία.

Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η υπόθεση και είτε καταβληθεί το ποσόν των 6 εκατ. ευρώ, είτε υπάρξει διευθέτηση σε άλλο επίπεδο, έχουν δεσμευθεί σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Latvala, τα οποία βρίσκονται επί φινλανδικού εδάφους.

Πρόκειται για ακίνητα και εκτάσεις γης, αλλά και μέρος της συλλογής που έχει, με αγωνιστικά αυτοκίνητα τα οποία είτε είχε οδηγήσει κατά το παρελθόν, είτε απέκτησε για να τα έχει στο «μουσείο» που έχει δημιουργήσει στην πατρίδα του.

«Δεν έχω κάνει κάτι παράνομο. Πρόκειται για μια αρκετά δυσάρεστη υπόθεση, η οποία ξεκίνησε το 2018 και γενικά με βαραίνει πολύ. Το γεγονός ότι δεν μπορώ να μεταφέρω τα περιουσιακά στοιχεία μου, δεν μου προκαλεί ευχάριστα συναισθήματα. Όμως αυτό που επιθυμώ είναι να δοθεί μια δικαστική λύση, προκειμένου η υπόθεση να κλείσει» τόνισε ο Latvala.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο Φινλανδός κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε σημαντικές οικονομικές απολαβές από τα συμβόλαια που είχε υπογράψει με την Ford (M-Sport), την Volkswagen και την Toyota. Μόνο από την ομάδα του Tommi Makinen εκτιμάται πως εισέπραττε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ καθαρά, δίχως να υπολογίζονται τα μπόνους επίτευξης στόχων.