Ξεκινά... νέα καριέρα ο Thierry Neuville!


Ο Βέλγος superstar του WRC θα συμμετάσχει στις αρχές Ιουλίου στον αγώνα της Σουηδίας με το CrossCar της εταιρίας που έχει δημιουργήσει μαζί με τον αδελφό του

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/6/2020

Εδώ και μερικά χρόνια ο Thierry μαζί με τον αδελφό του Yannick έχουν δημιουργήσει τη δική τους εταιρία με έδρα το Βέλγιο. Η LifeLive εδώ και μία διετία έχει κατασκευάσει το δικό της CrossCar, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να δούμε εκ του σύνεγγυς πριν από περίπου εννέα μήνες, όταν ταξιδέψαμε στην Ματζόρα της Ιταλίας για τον τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rallycross.

Συχνά-πυκνά ο Thierry οδηγεί το ΤΝ5, όπως ονομάζεται το χωμάτινο φορμουλάκι του, σε αγώνες διεθνούς ενδιαφέροντος, όμως εκτός συναγωνισμού, προκειμένου να συμβάλλει στην εξέλιξή του δίνοντας συμβουλές στους μηχανικούς της ομάδας.

Όμως τώρα ήρθε η ώρα για… αγώνα! Εκμεταλλευόμενος τη διακοπή του WRC λόγω COVID-19 ο Thierry Neuville θα ταξιδέψει στις αρχές Ιουλίου στη Σουηδία, προκειμένου να συμμετάσχει στο All Star Magic Weekend, έναν αγώνα στον οποίον δίνουν το «παρών» πολλά σπουδαία ονόματα του χώρου. Ο 32άχρονος Βέλγος θα οδηγήσει το TN5 για λογαριασμό της LifeLive Nordic στην κατηγορία CrossCar/Crosskart.

Μάλιστα δεν θα είναι μόνος του, μιας και η LifeLive Nordic θα έχει διπλή εκπροσώπηση. Το δεύτερο ΤΝ5 θα το οδηγήσει ο 28άχρονος Σουηδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής Rallycross του 2019, Timmy Hansen! Αυτή θα είναι και η πρώτη επαφή του Neuville με την πίστα του Holjes, μία από τις πιο εντυπωσιακές χωμάτινες πίστες σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Περιμένω με αγωνία τον συγκεκριμένο αγώνα. Θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δυνατότητες του ΤΝ5 στο έδαφος της Σουηδίας. Θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλη την ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Η Σκανδιναβική αγορά είναι ιδιαίτερη, καθώς σε αυτές τις χώρες οι οδηγοί CrossCars οδηγούν επί το πλείστον χωμάτινες φόρμουλες μίας συγκεκριμένης εταιρίας. Όμως ευελπιστούμε να αλλάξουμε αυτό το καθεστώς στο άμεσο μέλλον» τόνισε ο Neuville.