Ξεκίνησαν οι δοκιμές του επόμενου Ηyundai i20 WRC!


«Θα μπει στους αγώνες όταν σιγουρευτούμε ότι είναι καλύτερο από το υπάρχον αγωνιστικό».

  • 8/10/2014

Η Hyundai έχει ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές του νέου της αγωνιστικού "όπλου", το οποίο βασίζεται στη νέα γενιά i20 που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Σαλόνι του Παρισιού.

Η κατασκευή του πρώτου πρωτότυπου ολοκληρώθηκε πρόσφατα και μέσα στο Σεπτέμβρη ο Bryan Bouffier είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το shakedown και τον έλεγχο των συστημάτων σε ιδιωτικό χώρο δοκιμών της εταιρείας στη Γερμανία.

Το νέο i20 WRC είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο στο οποίο έχει γίνει μετάγγιση dna από το υπάρχον αγωνιστικό μοντέλο. Βασίζεται στην πλατφόρμα της νέας γενιάς του supermini, η οποία είναι διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη. Οι διαστάσεις του νέου αγωνιστικού i20, είναι διαφορετικές, καθώς είναι πιο μακρύ, χαμηλότερο και πιο στενό σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, ενώ χρησιμοποιεί νέο κινητήρα, νέο σύστημα μετάδοσης καθώς και άλλα εξαρτήματα.

«Δουλεύουμε εδώ και λίγο καιρό πάνω στην εξέλιξη του μελλοντικού μας World Rally Car και τον προηγούμενο μήνα είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε το shakedown του πρώτου μας πρωτότυπου. Τα στοιχεία και οι εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει από αυτήν την πρώτη μας σεζόν στο WRC μας έχει συμβάλλει στην προσέγγισή μας σε αυτό το νέο αγωνιστικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport Team, Michel Nandan.

Το πότε θα είναι έτοιμο για το ντεμπούτο του στους αγώνες, προς το παρόν παραμένει άγνωστο. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο Nandan «...θα το παρουσιάσουμε στους αγώνες όταν βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο να αντικαταστήσει το υπάρχον i20 WRC. Δεν βιαζόμαστε. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας μακράς διαδικασία και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά πάνω στην εξέλιξη. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες και καθ' όλη τη διάρκεια του 2015».