Μεγάλη εταιρία ετοιμάζεται για την είσοδό της στο WRC


Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι αναβαθμίζεται, βελτιώνεται σε όλους τους τομείς του και αυτό το παρακολουθούν στενά οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι οποίοι βλέπουν πως το WRC έχει εισέλθει πλέον στην υβριδική εποχή με τα νέα αγωνιστικά Rally1.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/9/2022

Φυσικά η… όρεξη κάποιων κατασκευαστών έχει ανοίξει για τα καλά, καθώς είναι ξεκάθαρο πως τα επόμενα χρόνια, υπό την καθοδήγηση του promoter της διοργάνωσης, το WRC θα ακολουθήσει ακόμα πιο λαμπρή πορεία.

Η Renault ήδη έχει έτοιμο το νέο Clio Rlayy3, με το οποίο αναμένεται να εισέλθει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2023 και θα αποτελεί την πρώτη τετρακίνητη πρόταση της εταιρίας, καθώς μέχρι στιγμής έχει μόνο δικίνητα αγωνιστικά Clio. Άλλωστε η συγκεκριμένη κατηγορία έχει σημαντική προοπτική, με το Junior WRC να χρησιμοποιεί τα τετρακίνητα Ford Fiesta Rally3 κι επί της ουσίας μόνο τα «μπλε οβάλ» να έχουν δυναμική παρουσία εκεί.

Οι πληροφορίες, μάλιστα, λένε ότι η Renault εξετάζει σοβαρά την επέκταση των δραστηριοτήτων της και στην κορυφαία κατηγορία Rally1, με το Clio. Τους επόμενους μήνες η γαλλική φίρμα, η οποία συμμετέχει και στη Formula 1 με την Alpine, θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις της.