Μεταγραφή από το «πάνω ράφι» για το τεχνικό τμήμα της Hyundai Motorsport


Η Hyundai εξασφάλισε τις υπηρεσίες του FX Demaison, ενός ανθρώπους με πείρα πρωταθληματισμού στο WRC, για να αναλάβει το τεχνικό της επιτελείο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 24/5/2023

Η έλευση Abiteboul στη Hyundai φέρνει 5 μήνες μετά την πρόσληψή του την πρώτη μεγάλη αλλαγή στον τεχνικό τομέα.

Σε αυτόν θα ηγηθεί ο Francois-Xavier Demaison, που μόλις πριν λίγους μήνες αποχώρησε από τη Williams στη Formula 1, στην οποία κι έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα.

Γνώρισε, όμως, επιτυχίες με τη Volkswagen με το Polo WRC, στην τετραετία των συνεχόμενων τίτλων.

Ο Demaison, πάντως, θα αναλάβει γενικά εποπτικό ρόλο στα τεχνικά της Hyundai, καθώς φήμες θέλουν τη μάρκα να εισέρχεται και στον χώρο των αγώνων αντοχής στο εγγύς μέλλον.

Ο Διευθυντής της Hyundai Motorsport Cyril Abiteboul δήλωσε: «Μετά από λίγο χρόνο που χρειάστηκα για να εντρυφήσω στην εταιρεία και τις δραστηριότητές της, κατέστη σαφές σε μένα ότι χρειαζόμασταν μια ενωτική παρουσία στα τεχνικά μας τμήματα.

«Η παρουσία του François-Xavier ως Τεχνικού Διευθυντή είναι μια απίστευτα συναρπαστική ευκαιρία να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τα προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Hyundai. Εκτός από τη βελτίωση της τρέχουσας ανταγωνιστικότητάς μας, ο FX θα μας βοηθήσει να καθορίσουμε το μέλλον της εταιρείας, φέρνοντας βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις μας.

«Ξέρει τι χρειάζεται για να κερδίσουμε, αλλά και να κυριαρχήσουμε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και αυτή την εμπειρία χρειαζόμαστε για να διοχετεύσουμε τις προσπάθειές μας και να κερδίσουμε τίτλους τα επόμενα χρόνια»

Ο Francois-Xavier Demaison σχολίασε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ξεκινάω αυτόν τον νέο ρόλο με τη Hyundai Motorsport. Είναι σαφές ότι η Hyundai έχει φανταστικές δυνατότητες στον μηχανοκίνητου αθλητισμό, τόσο σε υπάρχουσες προσπάθειες όσο και σε μελλοντικές πρωτοβουλίες, ειδικά προγράμματα που φέρουν ηλεκτροκινητήρα.

«Η αποστολή μου είναι να ενισχύσω και να αναπτύξω τις δυνατότητες της λειτουργίας Hyundai Motorsport ώστε να είναι μία από τις καλύτερες παγκοσμίως. Απολαμβάνω αυτή την πρόκληση και ανυπομονώ να συνεργαστώ με το προσωπικό που έχει ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα στο WRC και στα πελατειακά προγράμματα.»