Νέος τεχνικός διευθυντής για την M-Sport


Ο Chris Williams αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή στην M-Sport, ενόψει της νέας σεζόν και της μετάβασης στον υβριδισμό. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/1/2022

Νέα χρονιά, νέος τεχνικός επικεφαλής για την M-Sport. Ο Chris Williams θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθυντή του τεχνικού επιτελείου της βρετανικής ομάδας, που δε δραστηριοποιείται μονάχα στο WRC, αν κι εκεί είναι το μεγάλο στοίχημα για φέτος, δεδομένων των αλλαγών στους κανονισμούς.

25 χρόνια βρίσκεται στην εταιρεία ο Williams, και μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνεισφέρει τα μέγιστα σε όλα τα δημιουργήματά της.

Μεγάλη είναι η συνεισφορά του και στο Ford Puma Rally1, το νέο υβριδικό rallycar που θα συμμετάσχει στο WRC φέτος, στην αυγή της νέας, υβριδικής εποχής του.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά:

«Είναι προνόμιο να μου δίνεται η ευκαιρία να ηγηθώ της τεχνικής ομάδας στο σύνολό της, ιδιαίτερα σε μια εποχή που θα δούμε τόσο σημαντικές αλλαγές στο άθλημα που αγαπάμε.

«Έχουμε μια μικρή ομάδα καινοτόμων, αφοσιωμένων και αποφασισμένων μηχανικών και σχεδιαστών και είναι τιμή μου να τους βοηθήσω, να τους καθοδηγήσω και να τους υποστηρίξω να παράγουν αυτοκίνητα που ανταγωνίζονται και κερδίζουν στα υψηλότερα επίπεδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής της εταιρείας, Malcolm Wilson, είπε:

«Ο Chris ήταν υπεύθυνος για πολλά επιτυχημένα projects στην M-Sport και χωρίς τη δέσμευση και την αποφασιστικότητά του δεν θα ήμασταν στη θέση που είμαστε σήμερα.

«Με το αποδεδειγμένο ιστορικό του στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, είναι λογικό να μεταβαίνει στο ρόλο του Τεχνικού Διευθυντή και να επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές της επιχείρησης.

«Ανυπομονώ όχι μόνο να δω το Puma Rally1 Hybrid να κάνει το ντεμπούτο του στο Μόντε Κάρλο, όπου είμαι σίγουρος ότι θα αποδώσει όπως περιμένουμε, αλλά και ποια άλλα projects θα αναπτύξουν ο Chris και η ομάδα του για να προχωρήσουν το M-Sport στο μέλλον.»