Νικηφόρα πρεμιέρα για το Opel Corsa-e Rally στη Γαλλία


Το νέο Opel Corsa-e Rally ολοκλήρωσε την πρεμιέρα του σε αγώνα ράλι με νίκη επί γαλλικού εδάφους. 

  • 1/6/2021

Το νέο Opel Corsa-e Rally ολοκλήρωσε την πρεμιέρα του σε αγώνα ράλι με εντυπωσιακό τρόπο. Στο Rallye du Touquet, πρώτο γύρο του γαλλικού πρωταθλήματος ασφάλτου, ο οδηγός δοκιμών σε αγώνες ράλι της Opel, Marijan Griebel, και ο συνοδηγός του, Tobias Braun, οδήγησαν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μετέχει σε αγώνες ράλι ως πλοηγοί μπροστά από περισσότερους από 200 συμμετέχοντες σε συνολικά 11 ειδικές διαδρομές.

Το Opel Corsa-e Rally έπεισε με την ισχυρή απόδοση και την αξιοπιστία του κατά τη διάρκεια των ειδικών διαδρομών συνολικού μήκους 131 χιλιομέτρων στους δρόμους της βορειοδυτικής ακτής της Γαλλίας.

Επομένως, το ευέλικτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο από το Rüsselsheim είναι καλά προετοιμασμένο για τον πρώτο γύρο του ADAC Opel e-Rally Cup που θα πραγματοποιηθεί στις 11-12 Ιουνίου στο Rallye Stemweder Berg της Γερμανίας. Συνολικά, 14 αυτοκίνητα με ομάδες από πέντε χώρες αναμένονται στην αφετηρία του πρώτου ηλεκτρικού πρωταθλήματος με αυτοκίνητα ενιαίου τύπου.

«Ήταν πραγματικά απολαυστικό να βρεθώ ξανά σε έναν αγώνα ράλι και να οδηγήσω το Corsa-e Rally στους απαιτητικούς δρόμους γύρω από το Le Touque» δήλωσε ο Marijan Griebel. «Το αυτοκίνητο τα πήγε υπέροχα και τις δύο μέρες. Νομίζω ότι κερδίσαμε τις εντυπώσεις!»

Ο Jörg Schrott, Διευθυντής της Opel Motorsport, σχολίασε:

«Αυτή η πρώτη μας εμφάνιση σε ένα πραγματικό ράλι ήταν ορόσημο σε αυτό το εγχείρημα. Το Corsa-e Rally έκανε ένα πειστικό ντεμπούτο, και δεν είχαμε κανένα τεχνικό πρόβλημα καμία μέρα.

«Το αυτοκίνητο προσέλκυσε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον - από τους υπεύθυνους του αγώνα, τις άλλες ομάδες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Είμαστε τώρα “έτοιμοι να ξεκινήσουμε” και ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν του ADAC Opel e-Rally Cup στο ADAC Rallye Stemweder Berg.»

Η νίκη κατηγορίας του Corsa Rally4 ολοκληρώνει την ισχυρή επίδοση της Opel στη Γαλλία. Πηγή φωτ.: Opel Motorsport Gmbh
Η νίκη κατηγορίας του Corsa Rally4 ολοκληρώνει την ισχυρή επίδοση της Opel στη Γαλλία. Πηγή φωτ.: Opel Motorsport Gmbh

Εντυπωσιακή νίκη κατηγορίας για το Corsa Rally4 στη Γαλλία

Η συμμετοχή της Opel Motorsport στα γαλλικά χώματα ολοκληρώθηκε με τη νίκη του νέου Corsa Rally4 στην κατηγορία RC4.

Οι Γάλλοι ιδιώτες Stéphane Lefebvre και ο συνοδηγός του Gilles De Turckheim κέρδισαν με 15,2 δευτερόλεπτα διαφορά τους Vigion / Verger με το Renault Clio Rally4 μετά από σκληρή μάχη, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη στην κατηγορία για το νέο αυτοκίνητο ράλι των πελατών της Opel. 

«Ο ανταγωνισμός ήταν ισχυρός, έπρεπε να τα δώσουμε όλα», δήλωσε ο Lefebvre στο τέλος. «Το Corsa Rally4 λειτούργησε σαν ρολόι και τις δύο ημέρες. Το αυτοκίνητο συνδυάζει εξαιρετικό έλεγχο με εντυπωσιακή απόδοση.»