Ο Cyril Abiteboul επιστρέφει: Αναλαμβάνει επικεφαλής της Hyundai


Ο Cyril Abiteboul αναμένεται να επιστρέψει στο προσκήνιο, καθώς θα αναλάβει να ηγηθεί της Hyundai στο WRC από το 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 7/12/2022

Με την αποχώρηση του Andrea Adamo από την θέση του επικεφαλής της Hyundai με το τέλος του 2021, την θέση κατέλαβε προσωρινά ο Julien Moncet, που έμεινε στο πόστο του για όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος του 2022.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του DirtFish, ο Cyril Abiteboul θα έρθει να γίνει η μόνιμη επιλογή για την θέση του επικεφαλής της κορεάτικης ομάδας.

Ο Γάλλος ηγήθηκε της Renault F1 το διάστημα 2014-2020, ενώ με την αποχώρησή του από το γαλλικό εργοστάσιο, εργάστηκε με τη Mecachrome, που προμηθεύει με κινητήρες το πρωτάθλημα της Formula 2.

Αν και δεν έχει εμπειρία στον τομέα των ράλλυ, ο Abiteboul δεν ήταν ο μόνος που ακούστηκε για την θέση και τελικά μεταβαίνει από τη Formula 1 στις ειδικές διαδρομές. Αντίστοιχη πορεία θα μπορούσε να είχε ο Eric Boullier, το όνομα του οποίου «έπαιξε» για την θέση στη Hyundai μετά το Ράλλυ Ypres Βελγίου.

Όσο για τον Moncet, το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. 'Όπως δήλωσε και στο DirtFish τον Νοέμβριο, «δε γνωρίζω τι θα κάνω αλλά, σε κάθε περίπτωση, παρά τα σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, και ίσως τις διάφορες αντιδικίες, μου αρέσει αυτός ο ρόλος κι είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω στο μέλλον. Είτε είναι εδώ, στη Hyundai, είτε κάπου αλλού, δεν το γνωρίζω».