Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οδήγησε το Ford Fiesta Rally3 στο ΟΑΚΑ! (pics)


Την ευκαιρία να οδηγήσει ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally3 είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • 8/9/2022

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου σήμερα θα διεξαχθεί η EKO Super Special Stage και κάθισε στο μπάκετ του οδηγού ενός Ford Fiesta Rally3 της M-Sport Poland που ήταν βαμμένο στα χρώματα της ελληνικής Σημαίας, για να οδηγήσει στην ειδική των 1,95 χιλιομέτρων, υπό την καθοδήγηση του πρωτοπόρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, Ken Torn. Στη συνέχεια μπήκε σε ένα Toyota Yaris GR με τον επικεφαλής της ομάδας Toyota Gazoo Racing, Jari-Matti Latvala πίσω από το τιμόνι.

«Η οδήγηση του αυτοκινήτου ράλι είναι μια απίστευτη εμπειρία. Δεν το είχα ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν. Νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί κανείς να πάρει μια αίσθηση για το πόσο απαιτητικό είναι πραγματικά αυτό το άθλημα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός εξήγησε τη σημασία της ύπαρξης ενός ελληνικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. «Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι που το Ακρόπολις επιστρέφει για δεύτερη χρονιά μετά από μια πολύ μεγάλη διακοπή. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε ξανά μερικά από τα εμβληματικά τοπία που συνδέονται με τον αγώνα. Είναι απόδειξη της προόδου που έχουμε κάνει, το γεγονός ότι είμαστε σε θέση να προσελκύουμε αυτές τις κορυφαίες εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια χώρα που αγαπά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό της. Υπό αυτή την έννοια, οτιδήποτε σχετίζεται με το άθλημα θα είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για την Υπερειδική του ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως «αυτό το στάδιο είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι θα το αξιοποιήσουμε πολύ καλά, οπότε το γεγονός ότι μπορούμε να έχουμε εκδηλώσεις εκτός από αγώνες στίβου ή ποδοσφαίρου είναι εξαιρετικά συναρπαστικό».