Ο Neuville θέλει τον Tanak στη Hyundai και το 2023: «Η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσα να είχα»


Ο Thierry Neuville δήλωσε πως θέλει και χρειάζεται τον Ott Tanak στη Hyundai και τη νέα χρονιά, ώστε να συνεχίσουν να βελτιώνουν μαζί την ανταγωνιστικότητα του i20 N Rally1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 28/9/2022

Η δυσαρέσκεια που έχει δείξει μέσα στη διάρκεια της χρονιάς ο Ott Tanak προς τη Hyundai, έχει αφήσει ανοιχτό το παράθυρο για φήμες σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Ο Εσθονός έχει συμβόλαιο για το 2023, όμως πρόσφατα έγινε γνωστό πως είχε και συνομιλίες με τον Malcollm Wilson για μία πιθανή επιστροφή στην M-Sport.

Ωστόσο, ο Thierry Neuville νιώθει βέβαιος πως ο teammate του δεν θα αποχωρήσει πρόωρα από το Alzenau:

«Αρχικά, θέλω να μείνει. Δεύτερον, είμαι βέβαιος ότι θα μείνει.»

Ο Βέλγος έπλεξε επί της ουσίας το εγκώμιο του Tanak, τονίζοντας πως με τη δική του συμβολή μπορεί η Hyundai να επιστρέψει στην κορυφή μετά το δύσκολο ξεκίνημα που είχε στην υβριδική εποχή:

«Σε μία ομάδα, χρειάζεται όλοι οι οδηγοί να πιέζουν για να έρχονται οι απαραίτητες αναβαθμίσεις. Πιστεύω πως έχουμε συνεργαστεί καλά σε αυτόν τον τομέα.

«Δείχνει πως, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μπορέσαμε να πιέσουμε την ομάδα, έχοντας κοινή οπτική γωνία σε ό,τι έχει να κάνει με το τι χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν μπορείς να παλέψεις μόνος για αυτό. Χρειάζεσαι βοήθεια.

«Θεωρώ πως είναι η πιο καλή βοήθεια που θα μπορούσα να είχα, και κάνω κι εγώ τα πάντα για να τον στηρίξω σε αυτό το κομμάτι, ώστε να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε.»

Πηγή