Ο Oliver Solberg παρελθόν από τη Hyundai με το τέλος του 2022


Ο Oliver Solberg θα αποτελέσει παρελθόν από τη Hyundai με το πέρας του τρέχοντος έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 6/10/2022

Η Hyundai πήρε την απόφαση να αποπέμψει τον Oliver Solberg με το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας τους, που λήγει με το τέλος του 2022.

Αν και υπήρχε η πίστη πως ο Σουηδός θα συνεχίσει και το 2023 να οδηγεί το i20 N Rally1, εντούτοις η ομάδα πήρε την απόφαση γιατί θέλει αποκλειστικά έμπειρους οδηγούς στο line-up της, κρατώντας τους Tanak, Neuville και Sordo.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet δήλωσε: «Ο Oliver ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την ομάδα μας αυτή τη σεζόν, δείχνοντας ανθεκτικός και πρόθυμος να μάθει. Ωστόσο, έχουμε δει τα οφέλη του να έχουμε ένα έμπειρο και συνεπές πλήρωμα στο τιμόνι του αυτοκινήτου μας. Αυτό θα είναι το επίκεντρό μας για τη σύνθεση του 2023. Ο Oliver θα παραμείνει μαζί μας μέχρι το τέλος του έτους, συμμετέχοντας στο pre-event recce στην Ιαπωνία, καθώς και σε άλλες δραστηριότητες.

«Του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να ξανασυναντηθούν οι δρόμοι. Τερματίζουμε αυτή τη συγκεκριμένη φάση της σχέσης με καλούς όρους και γνωρίζουμε ότι ο Oliver θα βρει το σωστό επόμενο βήμα για την καριέρα του».

Ο Oliver Solberg σχολίασε: «Προφανώς είμαι απογοητευμένος για την κατάσταση, αλλά πρέπει να σεβαστώ την απόφαση της ομάδας και το νέο της σχέδιο να προχωρήσει με τρία μονοθέσια και μόνο έμπειρους οδηγούς στη σύνθεση των οδηγών της. Ήταν πολύ ωραίο εκ μέρους τους που ήταν ανοιχτοί μαζί μου κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολο να κάνουν μια κλήση, καθώς το σχέδιο άλλαξε.

«Παραμένω ευγνώμων για αυτή την πρώτη ευκαιρία που μου πρόσφεραν στο WRC. Ξέραμε ότι αυτή η σεζόν θα είναι μια σεζόν μάθησης, από την οποία έχουμε κάνει πολλά, και αναμφίβολα θα είναι πολύτιμη εμπειρία για μένα στον επόμενο στάδιο της καριέρας μου. Θα παραμείνω αφοσιωμένος στα καθήκοντά μου στην ομάδα για το υπόλοιπο της χρονιάς και θα στείλω τις ευχαριστίες μου σε όλους στο Alzenau και στα ράλι για την υποστήριξή τους. Θα τελειώσουμε αυτό το κεφάλαιο με καλούς όρους και θα τους εύχομαι πάντα καλά».