Ο Sebastien Loeb έβαλε σε κλίμα... WRC τον Λευτέρη Αυγενάκη


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάθισε στο μπάκετ του συνοδηγού του Hyundai i20 Coupe WRC και απήλαυσε μια μοναδική εμπειρία

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 10/9/2020

Την ευκαιρία να καθίσει στο μπάκετ του συνοδηγού του i20 Coupe WRC με το οποίο η Hyundai συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε την ειδική διαδρομή των Αγίων Θεοδώρων, όπου πραγματοποίησε δοκιμές την περασμένη Δευτέρα η Hyundai Motorsport και φόρεσε την αγωνιστική φόρμα του, προκειμένου να ζήσει μια μοναδική εμπειρία.

Δεν είναι, άλλωστε, σύνηθες φαινόμενο να σε πηγαίνει βόλτα σε «ακροπολική» ειδική ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Sebastien Loeb! Ο Αλσατός, ο οποίος προετοιμάζεται για τη συμμετοχή του στο Ράλι Τουρκίας, οδήγησε στο όριο, όπως πάντα, σκορπώντας ενθουσιασμό!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, συνομίλησε με στελέχη της Hyundai Motorsport, τεχνικούς και τους οδηγούς της, οι οποίοι δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οργάνωση και την ασφάλεια των δοκιμών, αλλά και τον καλό καιρό που τους επέτρεψε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους επόμενους αγώνες του WRC.

Άλλωστε, τόσο η Hyundai όσο και η Toyota, η οποία είχε κάνει δοκιμές στα τέλη Αυγούστου στη Στερεά Ελλάδα, επέλεξαν τη χώρα μας όχι μόνο λόγω του ότι οι συνθήκες ομοιάζουν με αυτές της περιοχής της Μαρμαρίδας, αλλά και επειδή η Ελλάδα παραμένει ασφαλής προορισμός λόγω της πανδημίας του COVID-19.

«Ήταν μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία, να βρίσκομαι στο κόκπιτ δίπλα σε έναν ταλαντούχο οδηγό παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Sebastien Loeb και τον ευχαριστώ θερμά. Η παρουσία μου εδώ σήμερα είναι διότι θέλω να στείλω το μήνυμα ότι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες προσπάθειες επαναφοράς του εθνικού μας μηχανοκίνητου αγώνα, εκεί που πρέπει να βρίσκεται» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Και προσέθεσε: «Θέλω να καταστήσω σαφές πως κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να επουλώσουμε πληγές του παρελθόντος στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι μια χώρα απολύτως φιλική προς το motorsport και η Πολιτεία πιστεύει στο ελληνικό motorsport και το αγκαλιάζει».