Οριστικά εκτός το Ράλι Πορτογαλίας


Οι Πορτογάλοι αποφάσισαν να ακυρώσουν τον προγραμματισμένο για το διάστημα 21-24 Μαϊου αγώνα παρά τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που θα έχουν

  • 30/4/2020

Το Ράλι Πορτογαλίας ήταν μαζί με τους αγώνες της Αργεντινής και της Ιταλίας οι τρεις που είχαν αναβληθεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊου. Όμως οι Πορτογάλοι αποφάσισαν να διακόψουν τις ενέργειες που γίνονταν ώστε να οριζόταν ο αγώνας σε νέα ημερομηνία ανάμεσα από τα Ράλι Γερμανίας (15-18/10) και Μεγάλης Βρετανίας (29/10-1/11).

Έτσι ανακοινώθηκε επίσημη η ακύρωση του φετινού Ράλι Πορτογαλίας, μια απόφαση με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τη χώρα της Ιβηρικής. Κι αυτό διότι μόνο πέρυσι από τη διεξαγωγή του αγώνα η διοργάνωση αλλά και όλοι οι παράπλευροι εμπλεκόμενοι είχαν κάνει τζίρο άνω των 140 εκατομμυρίων ευρώ!

Έπειτα από ετούτη την εξέλιξη ο επόμενος προγραμματισμένος αγώνας είναι το Ράλι Σαφάρι στο διάστημα 16-19 Ιουλίου, όμως είναι δεδομένο ότι θα αναβληθεί και αυτός ο αγώνας λόγω του COVID-19.

Οι οδηγοί και οι ομάδες εδώ και καιρό είχαν ξεκινήσει να σκέφτονται το Ράλι Φινλανδίας (6-9/8), όμως ούτε κι αυτός ο αγώνας είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθεί. Με δεδομένο, λοιπόν, πως θα υπάρξουν σημαντικές δυσκολίες στις μεταφορές για τους απομακρυσμένους αγώνες (Νέα Ζηλανδία και Ιαπωνία), δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί η σεζόν με ακόμα τρείς – τέσσερις αγώνες (Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία εάν έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση εκεί από κάθε άποψη, ενδεχομένως και ακόμα ένα ράλι).