Ott Tanak: Αποχωρεί πρόωρα από τη Hyundai ο Εσθονός οδηγός


Ο Ott Tanak αποφάσισε να διακόψει πρόωρα τη συνεργασία του με τη Hyundai, αποχωρώντας από την ομάδα με το τέλος του 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI
  • 23/10/2022

Ο Ott Tanak είχε συμβόλαιο με τη Hyundai ως το τέλος του 2023, όμως δεν θα το εκπληρώσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία το βράδυ της Κυριακής από την ομάδα, η απόφαση ήταν του οδηγού, που την χαρακτηρίζει «προσωπική» και προεχόμενη «μετά από προσεκτική σκέψη και σεβασμό» για τη Hyundai.

Ο Εσθονός βρίσκεται σε συζητήσεις με την M-Sport για μία επιστροφή στην ομάδα, την οποία άφησε το 2017.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας Julien Moncet δήλωσε: «Η αποχώρηση του Ott είναι απογοήτευση, αλλά είναι μια απόφαση που πρέπει να αποδεχτούμε και να σεβαστούμε. Είναι χωρίς αμφιβολία ένας από τους καλύτερους οδηγούς του παγκόσμιου ράλι, καθώς είχαμε την τύχη να ζήσουμε από πρώτο χέρι τις νίκες που πετύχαμε μαζί σε τρεις σεζόν. Ήταν λίγο τρενάκι. Ο πρώτος χρόνος συνεργασίας μας επηρεάστηκε από την πανδημία. φέτος αντιμετωπίσαμε μια νέα σειρά υβριδικών κανονισμών που σίγουρα ήταν προκλητικές. Ο Ott έχει δείξει πραγματική ηγεσία για να πιέσει τον εαυτό του και την ομάδα να βρει βελτιώσεις και να επιστρέψει στις νίκες. Πρόσφατα, δημιουργήσαμε κάποια θετική δυναμική με το Hyundai i20 N Rally1. Θα μας λείψει, αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να ανασυνταχθούμε και να ξαναχτίσουμε. Είχαμε ήδη σκεφτεί σοβαρά τη σύνθεση του πληρώματος μας για το 2023, οπότε αυτή η απόφαση, αν και δεν είναι αυτή που θέλαμε, μας ανοίγει διαφορετικές δυνατότητες καθώς προετοιμαζόμαστε για την επόμενη σεζόν. Ευχόμαστε στον Ott και στον Martin τα καλύτερα για το μέλλον τους».

Ο Ott Tänak είπε: «Αυτή είναι μια προσωπική απόφαση και την έχω λάβει με προσεκτική σκέψη και σεβασμό για την ομάδα. Ωστόσο, νιώθω ότι βρίσκομαι σε ένα στάδιο της καριέρας μου όπου πρέπει να ξεκινήσω μια νέα πρόκληση. Είχαμε μια καλή συνεργασία τις τελευταίες τρεις σεζόν και είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε. Έχουμε δουλέψει σκληρά μαζί για να ξεπεράσουμε κάποιες δύσκολες στιγμές και όπως δείξαμε φέτος έχουμε κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση. Το δεύτερο μέρος αυτής της σεζόν έδειξε το επίπεδο απόδοσης που μπορούμε να επιτύχουμε όταν τα πράγματα κάνουν κλικ, αλλά για μένα ήρθε η ώρα για κάτι νέο. Ευχαριστώ την ομάδα για την κατανόησή της και τους εύχομαι να είναι καλά».