Πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα του νέου Ford Puma Hybrid Rally1; (Video)


Το WRC περνά σε λίγα 24ωρα στη νέα, υβριδική εποχή του, με το Ford Puma Hybrid Rally1 να είναι απόλυτα έτοιμο και να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του. Δείτε αναλυτικά πως λειτουργεί το υβριδικό σύστημα του.

  • 13/1/2022

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα του αυτοκινήτου στο Ράλι Μόντε Κάρλο σε σχεδόν μία εβδομάδα από σήμερα, ο TimJackson, Επικεφαλής Μηχανικός Εξέλιξης του M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, μας εξηγεί στο κατατοπιστικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η M-Sport τη διάταξη, αλλά και την τεχνολογία πίσω από το υβριδικό μηχανικό σύνολο του νέου «όπλου» της Ford στο WRC.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης είναι ο ίδιος EcoBoost 1,6 λίτρων που χρησιμοποιούσε το FiestaWRC, ενώ το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων είναι πλέον 5 σχέσεων, με πιο απλοποιημένη τεχνολογία για χαμηλότερο κόστος.

Στο υπόλοιπο σύστημα μετάδοσης της κίνησης, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας Rally1, όπως το νέο M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1, εξακολουθούν να είναι τετρακίνητα, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν κεντρικό διαφορικό.

Η σημαντικότερη ωστόσο διαφορά σε σχέση με το παρελθόν είναι η υβριδική μονάδα, η οποία προσθέτει μία «ένεση ισχύος» 100kW, με αποτέλεσμα η μέγιστη απόδοση της μονάδας κίνησης να μπορεί να φτάνει έως και τους 530 περίπου ίππους – κάτι που καθιστά το νέο Ford Puma Hybrid Rally1 εξαιρετικά συναρπαστικό στην οδήγηση.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: