Πώς μπορεί ο Ogier να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο Ράλι Ισπανίας;


Με ποιο τρόπο μπορεί ο Sebastien Ogier να γίνει για 8η φορά πρωταθλητής στο Ράλι Ισπανίας;

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/10/2021

Φτάνοντας στο Ράλι Ισπανίας, ο Sebastien Ogier διατηρεί προβάδισμα24 βαθμών έναντι του δεύτερου στη βαθμολογία, και teammate του, Elfyn Evans.

Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι ο Evans δεν μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής στην Ισπανία.

Το προβάδισμα που πρέπει να έχει από τον 2ο στη βαθμολογία ο Γάλλος για να είναι πρωταθλητής, είναι οι 30 βαθμοί, καθώς ακόμα και σε περίπτωση που δε βαθμολογηθεί στον τελικό της Μόντσα και ο 2ος πάρει τη νίκη, ο Ogier έχει πλεονέκτημα βάσει αποτελεσμάτων μέσα στη χρονιά.

Τούτου δοθέντος, ο Ogier θα πρέπει να πάρει τη νίκη και την PowerStage, αν ο Evans τερματίσει στη 2η θέση πίσω του, για να γίνει για 8η φορά πρωταθλητής.

Και στο σενάριο που ο Evans δε βαθμολογηθεί καν, ο Ogier θα χρειαστεί έξι βαθμούς - πράγμα που μπορεί να συμβεί με μία σειρά αποτελεσμάτων, που συνδυάζουν την θέση του στο ράλι και την θέση του στην PowerStage.

Τώρα, για να μείνει ο Evans ζωντανός στη μάχη του τίτλου, θα πρέπει να έρθει τουλάχιστον 3ος στη γενική κατάταξη, και να κερδίσει την PowerStage, ή να έρθει 2ος και να πάρει τουλάχιστον 2 παραπάνω βαθμούς από τον Ogier στην PowerStage.