Προ των πυλών του... τρεμπλ στην Φινλανδία ο Tanak


Ο Ott Tδnak πλησιάζει στην τρίτη του νίκη στο Secto Rally Finland, αφού κράτησε τον Kalle Rovanperδ σε απόσταση αναπνοής κατά τη διάρκεια του προτελευταίου σκέλους του Σαββάτου.
  • 6/8/2022
Ο Εσθονός οδηγός πίεσε το Hyundai i20 N στα όριά του στις εξαιρετικά γρήγορες χωμάτινες διαδρομές γύρω από την περιοχή Jδmsδ, διατηρώντας τη θέση του στην κορυφή του αγώνα με μόλις τέσσερις ειδικές να απομένουν.
 
Οι βρεγμένες συνθήκες στις αρχές της ημέρας δεν ήταν ακριβώς της... αρεσκείας του Tδnak, αν και έφτασε πίσω στο σέρβις του μεσημεριού σε ελαφρώς πιο καλή θέση από ό,τι όταν είχε φύγει πρωί-πρωί.
 
Είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο πιο στεγνό δεύτερο πέρασμα και είχε παρόμοιο ρυθμό με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperδ, ο οποίος έκλεισε τη μέρα με διαφορά μόλις 8,6 δευτερολέπτων.
 
 
Ο ανταγωνισμός στη Φινλανδία είναι παραδοσιακά πολύ έντονος και, με τις ειδικές της Κυριακής να έχουν μήκος μόλις 43,92 χιλιόμετρα, ο Rovanperδ θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να ανατρέψει την κατάσταση. Κάτι, βεβαίως, που έχει ήδη πραγματοποιήσει ουκ ολίγες φορές φέτος...
 
Ο Rovanperδ ήταν ο οδηγός της ημέρας, κατακτώντας πέντε νίκες σε ειδικές διαδρομές με το GR Yaris.
 
 
Τον δυσκόλεψαν οι συνθήκες την Παρασκευή, αλλά ο Φινλανδός ξεπέρασε τους teammates του στην Toyota, Elfyn Evans και Esapekka Lappi, και ανέβηκε στην κατάταξη.
 
Ο Lappi αισθάνθηκε απογοητευμένος αφού χτύπησε μια πέτρα στην 16η ειδική, η οποία ράγισε το παρμπρίζ, μειώνοντας δραστικά την ορατότητα. Έτσι έμεινε πίσω από τον Rovanperδ κατά 26,8 δευτερόλεπτα για να καλύψει την τελευταία θέση στο βάθρο.
 
 
Ο Evans, επίσης, είχε πρόβλημα στην προτελευταία ε.δ., καθώς έσπασε η ανάρτηση. Χάρη στην επιμονή του, ο Ουαλός επιδιόρθωσε το αυτοκίνητο, χάνοντας σχεδόν ένα λεπτό, παραμένοντας στην τέταρτη θέση της γενικής.
 
Η Hyundai τοποθέτησε νέα διαφορικά στο αυτοκίνητο του Thierry Neuville κατά τη διάρκεια της νύχτας και ο ίδιος απόλαυσε μια ημέρα χωρίς δράματα. Ο Βέλγος ήταν πέμπτος στη γενική κατάταξη, 45,8 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans, αλλά με 42 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Toyota Takamoto Katsuta.
 
Ο Craig Breen εγκατέλειψε στο απογευματινόσκέλος, όταν δεν εκτίμησε σωστά την πορεία του Puma σε ένα άλμα υψηλής ταχύτητας και συγκρούστηκε με έναν βράχο, ο οποίος προκάλεσε ζημιά στον πίσω τροχό του αυτοκινήτου του.
 
Πρώτες θέσεις μετά το Σάββατο:
1. O Tδnak / M Jδrveoja Hyundai i20 N 2hr 2min 44.0sec
2. K Rovanperδ / J Halttunen Toyota GR Yaris 8.4sec
3. E Lappi / J Ferm Toyota GR Yaris 35,2sec
4. E Evans / S Martin Toyota GR Yaris 1min 19.7sec
5. T Neuville / M Wydaeghe Hyundai i20 N 2min 5.5sec
6. T Katsuta / A Johnston Toyota GR Yaris 2min 47.5sec